Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

Teleskop-hjullæsser i én og samme maskine fra Liebherr

24. aug. 2020 | Indrykket af Johs. Møllers Maskiner A/S

Fabrikken kombinerer her egenskaberne fra en teleskoplæsser med styrke og produktivitet fra en gummiged

Del artiklen:

Liebherr har lanceret den nye L509 Tele. Fabrikken har udviklet og lanceret en teleskop-udgave af 7 tons gummihjulslæsseren L509, som dermed bliver til en maskine med gummigedens styrke kombineret med teleskoplæsserens egenskaber og en løftehøjde på 4,8 meter.

L509 Tele er Liebherrs første teleskopiske hjullæssemaskine, og fabrikken forventer, at den vil markere sig som en alsidige allround-maskine. Teleskop-gummigeden er bygget over den mere ”almindelige” hjullæssemaskine L509, men udstyret med teleskopisk løftearm. Maskinen har dermed den mindste venderadius i klassen med knækstyring med en styret bagaksel. Det sikrer centreringen af tyngdepunktet ved tungt arbejde og medvirker til en mere sikker og stabil maskine med løfteevne på op til 3800 kg og en løftehøjde på 4800 mm. 


Kik op

Lige som sin standard-fætter, L 509, har den hele 73 heste i motorrummet, hvor der naturligvis er fuldt miljømæssigt opdateret med Stage V. Tophastigheden er 38 km/t.

”Fra kabinen har maskinføreren fin udsigt til sin forøgede rækkevidde med skovlen og kan samtidig holde øje med, hvad der sker over maskinen. Foruden den store frontrude og sideruderne, har kabinen nemlig også vindue i taget, som sikrer både komfort, oversigt og sikkerhed”, fortæller salgschef Michael Jørgensen fra den danske Liebherr-importør, JMM-Group.

”En option på maskinen er ”komfortdrift”. Det indeholder programmérbar automatisk sænkning, hvor skovlen automatisk vender tilbage til graveposition. Samtidig viser udstyrets position på den ni tommer store berøringsskærm, som i øvrigt kan justeres i højden. Maskinen har også sikker og nem adgang til service via bagklappen”, forklarer Michael Jørgensen.


Flere nye tiltag

Desuden er der mulighed for at vælge maskinen med en række nye tiltag. Blandt andet high flow, som gør at den kører med større mængde hydraulikolie. Den har justérbar ratstamme, som kan indstilles tre forskellige steder. L509 Tele har sidespejle med varme, og likufix-systemet gør det nemmere for maskinføreren at skifte udstyr på maskinen. Derudover fås maskinen også med cruise control, som er ideelt blandt andet, når føreren kører med fejekost

”Industriudgaven af L509 Tele fås også med beskyttelse af undervogn, massive hjul og beskyttelsesgitter på frontruden. Industri-versionen egner sig særdeles godt til mindre industrivirksomheder, der har brug for en maskine, der kan udføre løftearbejde i højden, men som ikke kræver lige så meget plads som en teleskoplæsser eller læssemaskine uden teleskoparm, som i sagens natur vil blive væsentligt større for at kunne række så højt op, som den nye Liebherr L509 Tele”, siger Michael Jørgensen.


Oplagt landbrugsmaskine

Også inden for landbruget har den nye Liebherr stort potentiale, påpeger salgschefen hos JMM-Group.

”På gårdene er der jo ofte behov for netop den store rækkevidde i forbindelse med blandt andet læsning af fodervogne. Liebherr L509 Tele har væsentligt bedre egenskaber som læssemaskine, end en traditionel teleskoplæsser. Den tilhører en produktkategori, som allerede er ganske udbredt i landbruget, hvor det naturligvis er en stor styrke, at maskinen både er mindre pladskrævende og samtidig yderst fleksibel”, siger Michael Jørgensen.


Billedtekster:

1.

Gummiged med løftehøjde på 4,8 meter. Så er der ikke problemer med at læsse af hverken i lastbiler eller containere.

2.

Liebherr L509 Tele i sving som ganske almindelig gummihjulslæsser – næsten da. Teleskoparmen gør den til en gummiged med usædvanlig rækkevidde.

3.

Kombinationen af gummihjulslæsserens styrke og teleskoplæsserens fordele med en løftehøjde på 4,8 meter vil gøre den nye Liebherr L509 Tele velset blandt andet på genbrugspladser.  



OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame