Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

Weidemann-forhandlere klar til fremtidssikrede modeller

16. okt. 2020 | Indrykket af Stemas A/S

Stemas præsterede ny Hoftrac 1390 læsser og T4512 teleskoplæsser ved nøje corona-planlagt Road Show

Del artiklen:

Nye, opdaterede modeller af to af Weidemanns mest populære maskiner er så småt på vej til Danmark. Både den nye minilæsser Hoftrac 1390 og teleskoplæsseren T4512 er netop blevet introduceret for alle de danske Weidemann-forhandlere ved et Road Show hos Weidemann-importøren Stemas i Hadsten. To specialister havde taget turen godt 700 kilometer fra fabrikken i Korbach i Tyskland for at stå for introduktionen af de to nye. 

Præsentationen foregik med nøje planlægning for på enhver måde at sikre mod corona-smitte. Forhandlerne og Stemas’ egne folk roterede i små grupper mellem en række forskellige stationer, hvor grupperne på intet tidspunkt overlappede hinanden. Samtidig var grupperne tidsmæssigt forskudt for hinanden.

Både minilæsseren Weidemann Hoftrac 1390 og teleskoplæsseren Weidemann T4512 er klar til at møde de nyeste Stage V-miljøkrav. Begge er udstyret med trecylindret turbomotor, som fylder mindre end de firecylindrede motorer i de tidligere modeller. Dermed er der plads i maskinrummet til, at maskinerne lever op til kravene om katalysator og partikelfilter, når motorerne yder mere end 25 hk.

Trailer-størrelse

Både den almindelige læssemaskine og teleskoplæsseren vejer omkring 2700 kg og er derfor begge ideelle til at rulle op på en 3500 kg trailer. Weidemann-konstruktørerne har haft design-hammeren fremme og har optimeret yderligere på kabinerne med såvel mere plads som bedre ergonomi. 

Foruden de mange optimeringer på standard-versionerne af de to nye, giver Weidemann også mulighed for individuelt tilvalg af en række features. Således kan der tilvælges aircondition til begge maskiner. Teleskoplæsseren T4512 har LED-lys som standard både foran og bagpå, og minilæsseren Hoftrac 1390 har LED som en blandt mange tilvalgsmuligheder.

Hos Stemas er der store forventninger til både Hoftrac 1390 og T4512, fordi der reelt er tale om et totalt redesign af begge maskiner. 


Reelt valg mellem motorer

”Vi har set mange maskiner lanceret som nye modeller, fordi der er skiftet motor for at leve op til de nye emissionskrav. Weidemann er imidlertid gået langt videre og har forandret og fornyet på en lang række områder, som fremtidssikrer maskinerne i en årrække fremover”, fortæller salgsdirektør Robert Kjærgaard hos Stemas.

”Hvor andre producenter af minilæssere kun giver frit valg mellem én motorstørrelse, og dermed reelt ikke noget valg, har Weidemann nu tre at vælge imellem. Alle er nyudviklede, trecylindrede common rail-motorer fra Yanmar og med 25, 45 eller 55 hestekræfter. For teleskoplæsseren T4512 er der mulighed for at vælge enten en motor, der yder 25 hk, eller en større med 45 hk”, siger Robert Kjærgaard.

Motorerne i alle tre størrelser byder på mere power end tidligere med anden slaglængde og andet drejningsmoment. Maskinføreren kan vælge at køre i enten Auto-mode, ECO-mode eller Attachement-mode. I alle tre modes kører maskinen lige så hurtigt og yder samme power, men går 20 procent ned i omdrejningstal. 


Altid optimal kørsel

”Uanset hvilken mode, der vælges, vil kørsel og power altid være den optimale. Det minimerer naturligvis brændstofforbruget. Ved valg af Attachement sendes al kraft ud i redskabet, men maskinen kører fortsat med samme fart. Det er simpelthen lykkedes Yanmar at bygge motorer, hvor hastighed og power til hydraulikken altid er optimal”, forklarer salgsdirektøren. 

Hydrauliksystemet er udstyret med elektrisk styret flowregulering/flowdeling. Det sikrer mulighed for at udnytte hydrauliktrykket bedst muligt og præcis, hvor det er mest hensigtsmæssigt i arbejdssituationen. 

Inden døre har begge maskiner nyudviklet multifunktions joystick. Softwaren kan opdateres løbende og udbygges med nye funktioner, der kan være praktiske for den enkelte maskine, men måske ikke er aktuelle for andre maskinejere. Foruden de tekniske specialister, har eksperter i ergonomi også været inde over udviklingen af de nye maskiner såvel omkring det nye joystick som den nydesignede kabine i det hele taget. 

Stemas forventer at kunne levere de første eksemplarer af både Hoftrac 1390 og T4512 senere på året. 


Billedtekster:


1.

Der var god afstand både mellem forhandlerne og maskinerne, da Stemas kunne præsentere de to nye Weidemann-maskiner ved et Road Show i hovedkvarteret i Hadsten.

2.

En af stationerne, som Weidemann-forhandlerne kunne besøge, gav mulighed for at prøvekøre. Her er det den nye Hoftrac 1390, der får lov til at røre sig.

3.

Nyt og emissionsrigtigt indhold under motorhjelmen. Forhandlerne fra hele landet tog et kik.

4.

Weidemann Hoftrac 1390 ligner på forhånd en gedigen sællert på det danske marked. Den afløser model 1380, som er den mest populære model fra den tyske producent.




OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame