Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

De klarer rengøringen hos 13 giraffer og 4 elefanter

15. dec. 2020 | Indrykket af Stemas A/S

To tavse og udstødningsfri Weidemann-læssemaskiner er rykket ind hos Knuthenborg Safaripark

Del artiklen:

Selv om der vel strengt taget er tale om rengøring i private hjem, går det næppe under boligjobordningen med tilskud, når girafferne og elefanterne har besøg af rengøringshjælpen. Til gengæld kan de eksotiske dyr i Knuthenborg Safaripark på Lolland glæde sig over, at rengøringshjælpen færdes stille rundt og i øvrigt ikke efterlader sig en ubehagelig odeur. To eldrevne Weidemann 1160 eHoftrac er rykket ind i girafstalden og elefanthuset.

”De to minilæssere med batteridrift rydder op og gør rent efter elefanterne og girafferne. Den hos elefanterne ligger altså ikke på den lade side. Elefanter skider meget – og stort. Det skal jo fjernes. Maskinen slæber også grene ind og ud af elefantanlægget. Elefanterne ynder at skrælle bark af grenen, og det er en god måde at stimulere de store dyr på”, forklarer chefzoolog Rasmus Nielsen hos Knuthenborg Safaripark. 

Weidemann-maskinen hos parkens 13 giraffer har samme daglige opgaver som kollegaen hos snabeldyrene. Den er forsynet med lidt smallere dæk, end læssemaskinen hos elefanterne, så den nemmere kan komme rundt i girafstalden. De langhalsede har i øvrigt lidt mere udstyr til deres minilæsser, end elefanterne. Giraf-Weidemann’en har nemlig en speciel grab, der bruges til at slæbe lange pil indtil dyrene. Der er tale om en skovklo, der er specielt modificeret til giraf-brug.

Luft til elefant-sandet

”I den 2012 kvadratmeter store elefant-stald tager Weidemann-læsseren sig også af luftning af sandet i bunden. Det er der omkring 1000 kubikmeter af, og det skal jævnligt luftes, så det ikke komprimerer. Bundlaget betyder meget for elefanternes fødder og deres velvære. Vi bruger også maskinen til at bygge små bakketoppe af sand, som elefanterne ynder at lægge sig op ad”, fortæller chefzoolog Rasmus Nielsen.

De to elektriske Weidemann-maskiner har afløst en enkelt Weidemann på diesel. Egentlig var det kun meningen, at Knuthenborg ville skifte den gamle Weidemann 1250 ud med en enkelt udstødnings- og støjfri 1160 eHoftrac. Men efter en snak med salgskonsulent Peter Røjkjær hos Weidemann-importør og -forhandler Stemas A/S, blev det i stedet til to maskiner, hvor den ene altså har lidt smallere hjul end den anden. 

Bedre arbejdsmiljø

Det er ikke kun dem med lang hals og ditto næse, der har fornøjelse af de el-drevne læssemaskiner i safariparken. 

”Maskinerne forbedrer faktisk også arbejdsmiljøet for vores medarbejdere, som får et klart bedre indeklima både i girafstalden og elefanthuset. Samtidig har vi fået en ekstra gevinst med ved det lavere støjniveau. Tidligere skete det ofte, at medarbejderne ikke hørte, når vi kaldte dem over radioerne, fordi den diesel-drevne Weidemanns motorstøj overdøvede opkaldene. Det sker ikke længere, så den tavse el-drift betyder også noget for kommunikationen”, konstaterer Rasmus Nielsen.

Netop de 13 giraffer og ikke mindst de fire tidligere cirkus-elefanter er de indbyggere i parken på Lolland, der klart får mest opmærksomhed. Men de bor faktisk sammen med rigtig mange andre spændende indvånere. Totalt har Knuthenborg Safaripark omkring 700 dyr.

De to elektriske rengøringsassistenter fra Weidemann er blandt de mest populære og samtidig mest gennemtestede el-drevne læssemaskiner i Danmark. Stemas præsenterede dem på Agromek-udstillingen i Herning allerede i 2014, og siden har de kørt lidt af et triumftog både hos landbruget, i udlejningsbranchen og hos entreprenører landet over. Da Stemas kunne begynde at levere eHoftrac til det danske marked, var der allerede lavet slutsedler på flere end 20 maskiner på forhånd.



1.

Så er der pil på vej til girafferne. Weidemann 1160 eHoftrac’en har blandt andet en klo, der er modificeret til at slæbe pil ind til de langhalsede dyr.


2.

Den ene af de to Weidemann-læssere hos Knuthenborg Safaripark er leveret med lidt smallere hjul, så den nemt kommer rundt i girafstalden.


3.

Chefzoolog Rasmus Nielsen klar til selv at tage en tur på en af de to nye Weidemann-maskiner på Knuthenborg. Naturligvis el-drift til el-efanter.


4.

Rengøringshjælpen i sving i giraffernes domæne i Knuthenborg Safaripark.



Kataloger m.v.

OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame