Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

Sikkerheden falder på en udtjent træstige

20. sep. 2018 | Indrykket af Zarges

For mange virksomheder i den danske byggebranche har for lidt fokus på sikkerheden

Del artiklen:

For mange virksomheder i den danske byggebranche har for lidt fokus på sikkerheden ved arbejde fra stige og stilladser, mener Zarges  

Sidste år rullede en række historier om dårlig sikkerhed på byggepladserne. Flere medarbejdere kom slemt til skade på grund af mangelfuldt udstyr, og enkelte kom ikke hjem, da arbejdsdagen var slut. Ulykkerne viser ifølge Zarges, at Danmark ikke er førende, når det kommer til sikkerhed på byggepladsen, og derfor har stillads- og stigeproducenten i år valgt at sætte ekstra fokus på arbejdsmiljø på årets byggerimesse i Fredericia.

- Mange håndværkere står stadig på en gammel udtjent træstige. De gør, som de altid har gjort - også selvom der er kommet bedre og mere sikre produkter de seneste år, siger Zarges' direktør, Jan Fahlgren, i en pressemeddelelse.

citat startI Sverige og England er de langt foran os, når det kommer til sikkerhed på byggepladsen.

Jan Fahlgren
Direktør, Zarges
citat slut

Mindre slid

Blandt de moderne produkter hører blandt andet stiger med platform og gelænder, der gør det muligt for at håndværkeren at stå sikkert, mens han arbejder. Stigen er indrettet, så det er lettere at stille sit værktøj fra sig og arbejde mere effektivt.

- Sikkerhed, ergonomi og effektivitet hænger jo sammen. Hvis du står bedre, kan du arbejde mere effektivt. Du slider heller ikke så meget på kroppen, fordi du slapper mere af. Det synes jeg godt, at der kunne komme lidt mere fokus på. Det er jo ikke fordi, pensionsalderen bliver lavere. Det nytter ikke noget at være færdig som gårdsanger allerede som 55-årig. Vi skal jo arbejde meget længere end det, så vi skal huske at passe på os selv, siger Jan Fahlgren.

Dyre skader

Et andet Zarges-produkt er en foldeslagsplatform udviklet til indendørs montage. Platformen er indrettet med en adgangstrappe og et gelænder, så håndværkerne ikke skal svinge sig op og ned af platformen i en meters højde.

- Der skal jo ikke meget til, før du glider og ender med at falde forkert, når du svinger dig op og ned af en platform flere gange dagligt. En brækket arm kan være dyrere, end man lige tror. Det kan koste en bøde fra Arbejdstilsynet, en syg medarbejder og et opkald til et vikarbureau. Så i bund og grund kan selv en mindre skade være ret dyr, siger Jan Fahlgren og fortsætter:

- Vi er slet ikke så dygtige, som vi selv tror. I Sverige og England er de langt foran os, når det kommer til sikkerhed på byggepladsen. Men samtidig fornemmer jeg, at de nye generationer ser anderledes på det og investerer mere i sikkerhed. Jeg glæder mig til at tage diskussionen med de garvede håndværkere og de yngre kræfter på byggerimessen, slutter Jan Fahlgren. 


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame