Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

Liebherr-succes landet rundt på demo-tur

3. jun. 2021 | Indrykket af Johs. Møllers Maskiner A/S

Gravemaskinen R 930 G8 er allerede solgt i stort antal – men importøren ser mulighed for langt flere på det danske marked

Del artiklen:

Salgstallene kolliderer lidt med den normale logik hos den danske importør af Liebherr-entreprenørmaskiner, Johs. Møllers Maskiner A/S. For ret præcis et år siden sendte firmaet de første eksemplarer af gravemaskinen Liebherr R 930 G8 ud til danske entreprenørfirmaer. Allerede dengang var der godt med maskiner på ordreblokken. Siden er maskinen fortsat som en salgssucces. Ikke desto mindre er Johs. Møllers Maskiner draget på demo- og charmetur landet rundt.

”R 930 G8 er kommet fint ind på markedet, men vi er naturligvis bevidste om, at der er entreprenører, der har tradition for at køre med andre mærker. Dem vil vi gerne vise, hvad Liebherr kan i virkelighedens verden, hvor indtrykkene ikke blot kommer via en maskinsælger og salgsmateriale i fine farver. Derfor har vi udrustet en gravemaskine med maskinstyring fra Leica, tiltrotator fra engcon og danske skovle fra JST”, fortæller key account manager Birger Hjelm hos Johs. Møllers Maskiner A/S.

”Men det handler ikke kun om at vise frem. Vi vil også gerne have input med tilbage fra de erfarne maskinførere, som nu får lejlighed til at grave med R 930’eren for første gang. Vi er altid glade for feedback om, hvordan materiellet opleves, og hvis nogen af maskinførerne har konstruktive ideer, sender vi dem videre til Liebherr-fabrikken”, siger Birger Hjelm.

Gode oplevelser

Den nye demo-Liebherr fra Johs. Møllers Maskiner har allerede været flere steder i landet for at gøre opmærksom på sig selv og maskinmærket i det hele taget. Det har været en positiv oplevelse for Birger Hjelm og hans kolleger både i Johs. Møllers Maskiners afdeling i Horsens og i Rønnede på Sjælland. 

”Maskinførerne melder tilbage om rigtig gode oplevelser med en maskine, som adskiller sig fra andre mærker, ikke mindst hvad angår kræfter, betjening og førervenlighed”, forklarer Birger Hjelm

30 tons graveren har netop været omkring Vejle, hvor Entreprenørfirmaet Østergaard har gang i jordarbejde ved en ny, stor udstykning i Bredballe-området. Her har maskinfører Ole Iversen haft mulighed for at tumle Liebherr-maskinen. Ole Iversen har 30 år på bagen som maskinfører. Først i rendegraver, derefter gummiged, men hovedparten som gravemaskinefører. Selv om han har prøvet forskellige maskiner i tidens løb, kan han stadig imponeres.


Fantastisk brydeevne

”Maskinen har rigtig mange kræfter og en fantastisk god brydeevne. Også på trods af, at den er monteret med tiltrotator. Stabiliteten er god, men jeg er nok mest imponeret over brydeevnen”, konstatere Ole Iversen.

”Man skal som regel lige lære en ny maskine at kende, før det kører optimalt. Sådan har det også været med 930’eren. Men jeg kunne da hurtigt konstatere, at Liebherrs nye hydrauliksystem med elektrisk for-styring er præcist og godt afstemt. Udsynet fra kabinen er godt, og det samme er Leicas GPS-skærm”, konstaterer Ole Iversen.

Liebherr R 930 G8 vejer 31.550 kg og er udrustet med en 245 hk Stage V-motor fra egen motorfabrik. Hydraulikken yder 2 x 265 l/min med max. 380 bar. Maskinen har LC-undervogn med 900 mm skoplader.

”Hydrauliksystemet har elektrisk for-styring, og maskinføreren har mulighed for individuel indstilling. Der er et stort udvalg af standardudstyr fra fabrik. Blandt andet centralsmøring, fabriksmonteret oliefyr. LED-pakker og andet”, fortæller key account manager Birger Hjelm.


Leica i samspil med engcon

”Leica har udstyret demo-maskinen med en Leica-værdipakke med nyeste 2D- og 3D-GPS maskinstyring, som sikrer en god løsning i samspil med engcon-tiltrotatoren med EPS-sensor. I værdipakken er inkluderet fem års ConX med to-vejs data, fem års service- og support-aftale med årligt tjek i perioden og tillige fem års garanti og fem års Smartnet”, fortæller Søren Birn fra Leica.

engcon er på banen med tiltrotatoren EC233 med DC2-styring og monteret med MIG2-joysticks med to ruller og syv knapper i hver hånd. Samspillet mellem Liebherrs proportionale hydraulik og engcons DC2-styring muliggør meget præcis og trinløs betjening. Ligeledes har maskinføreren mulighed for at justere visse funktioner via sin smartphone. Der er også mulighed for fjernsupport, hvor Johs. Møllers Maskiner eller engcon Denmark kan ændre og flytte funktioner, eller fejlsøge, uanset hvor maskinen befinder sig.

EC233 har indbygget hydraulisk Q-Safe S80 sikkerhedsfæste og monteret med integreret Grip30-gribeklo. Centralsmøring med ét smørested er standard, og det samme gælder godkendt løftekrog”, fortæller salgschef Henrik Bolting hos engcon Denmark A/S.


Vestjyske skovle

Skovlene til Liebherr R 930 G8 er pæredanske. De kommer fra Maskinfabrikken JST A/S i Lem ved Ringkøbing, som har udstyret maskinen med skovle fra fabrikkens Nordisk Linje. De er i lettere, men stærkere højstyrkestål, og det giver mulighed for større skovlvolumen og dermed større effektivitet. Det er i øvrigt muligt at tilpasse skovlvolumen og bredde efter behov med et stort udvalg af sideprofiler. 

JST lover samtidig længere levetid for skovlene.


Billedtekster:


1.

Ole Iversen med 30 års erfaring som maskinfører (til højre) får en snak med Johs. Møllers Maskiners key account manager Birger Hjelm om den nye Liebherr-gravemaskine, som tager en tur landet rundt.


2.

Liebherr R 930 G8 tager en tørn for Entreprenørfirmaet Østergaard ved en stor udstykning i den østlige del af Vejle.


3.

30 tons-gravemaskinen Liebherr R 930 G8 på demo- og charmetur landet rundt. Den er monteret med Leica-maskinstyring, engcon-tiltrotator og JST-skovle.


4.

”Masser af kræfter og fantastisk brydeevne” lyder meldingen fra maskinfører Ole Iversen til Johs. Møllers Maskiners Birger Hjelm.


5.

Gravemaskinen tager en tørn som flyttemand. Og det bliver i familien. Johs. Møllers Maskiner, som forhandler Liebherr, er en del af JMM Group sammen med Stemas, som har forhandling af Wacker Neuson. Og det er en Wacker Neuson DPU6555 pladevibrator, der anvendes på opgaven ved Vejle.


6.

JST i Lem ved Ringkøbing har leveret skovlene til den nye Liebherr-gravemaskine.




OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame