Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

Nyt sikkerhedssystem til Manitous bomlifte - STARK købte første model

26. jun. 2021 | Indrykket af Scantruck A/S

Manitou har lanceret sikkerhedssystemet Latchways Fall Protection til sine største bomlifte, som gør det muligt at arbejde udenfor mandskabskurven.

Del artiklen:

Manitou har lanceret sikkerhedssystemet Latchways Fall Protection til sine største bomlifte, som gør det muligt at arbejde udenfor mandskabskurven uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Hidtil har det af sikkerhedsårsager været absolut forbudt at forlade mandskabskurven, når man arbejdede i højderne. Alt arbejde på eksempelvis et tag skulle foregå fra kurven, hvilket heller ikke var den optimale løsning.

Den problematik er nu overflødig med præsentationen af et nyt sikkerhedssystem fra Manitou. Systemet hedder Latchways Fall Protection, og det gør det muligt for en person at forlade liften, mens man arbejder på et tag. Systemet er tilgængeligt hos Scantruck A/S, der er dansk importør og forhandler af Manitou.


Høj sikkerhed

Ved anvendelse af Latchways Fall Protection er personen i kurven udstyret med en H-sele, som er fastgjort inde i kurven. Ønsker man at forlade kurven, kan man fastgøre H-selen med en ny faldsikring til en solid stålwire, der er monteret med kraftige beslag på ydersiden af kurven.

Efter at have afsikret sig inde i kurven kan man nu bevæge sig ud af kurven og ud på et tag eller lignende, samtidig med at man fortsat er forsvarligt sikret. Hermed kan man nu med større bevægelsesfrihed arbejde - uden at der er slækket på sikkerheden.

Det godkendte system giver også fuld mobilitet, da faldsikringen, som er fastgjort til wiren, kan følge med personens bevægelser på hele kurvens forside. Efter udført arbejde går man igen ind i kurven og fastgør sig, inden kurven flyttes til ny position.

Latchways Fall Protection kan tilkøbes til Manitous 22 m, 26 m og 28 m bomlifte.


STARK hurtige på aftrækkeren

Systemet henvender sig til alle, som i kortere eller længere perioder har opgaver i højden, og den første Manitou lift med Latchways Fall Protection - en model 280TJ - er allerede leveret. Kunden er STARK, der er Danmarks største forhandler og leverandør af byggematerialer og -maskiner, og liften indgår nu i deres udlejningssortiment.

- I de 30 år jeg har været i udlejningsbranchen, har et system som dette været efterspurgt. Når man arbejder fra en mandskabskurv i højden, har det altid været et ønske at kunne forlade kurven på forsvarlig vis. Det er meget nemmere eksempelvis at rette nogle tagsten eller tagplader, hvis man kan arbejde sikkert direkte på taget, og ikke skal løse opgaven inde fra kurven. Den mulighed har man nu med det nye Manitou system. Det er virkelig noget, som markedet har efterspurgt, siger Henrik Osbæck, Head of Rental i STARK.


Stor efterspørgsel

Frem til lanceringen af det nye sikkerhedssystem krævede det lange arme og hang til ubehagelige arbejdsstillinger for at arbejde fra en mandskabskurv. Sikkerheden var helt i orden, men på bekostning af effektivitet og komfort.

- Det er ganske enkelt nemmere fysisk at arbejde på taget end at arbejde ud gennem kurven. Skal man blive i kurven, skal man række rigtig langt ud, og det er hverken optimalt eller behageligt. Det er faktisk rigtig svært at arbejde effektivt og komfortabelt i sådan en situation, mener Henrik Osbæck.

- Efterspørgslen på et system som Latchways Fall Protection er bestemt til stede, og den er stor. Jeg vil mene, at eksempelvis næsten enhver murer, der i dag udfører reparationer fra en lift, vil have gavn af dette nye Manitou system. Det gør det meget, meget nemmere at udføre sine opgaver, tilføjer han.

Den nye 280TJ lift med det nye system har fået base i Starks afdeling i Frederiksberg, hvilket er meget central i forhold til Starks kunder i og omkring København. Den er allerede booket, og Henrik Osbæck har været fremsynet og bestilt endnu en 280TJ med Latchways Fall Protection, som forventes at ankomme i maj måned.


1. Sikkerhedssystemet Latchways Fall Protection til Manitous 22 m, 26 m og 28 m bomlifte gør det lovligt og sikkert at forlade mandskabskurven, selv om man arbejder i højden. Her fremvist ved Dennis Faurby, markedschef i Scantruck A/S.

2. Faldsikringen er fastgjort til en solid stålwire, der følger kurvens overkant.

3. STARK er de første i Danmark til at investere i en Manitou bomlift - en 280TJ - med det nye system. Her bliver Henrik Osbæck, Head of Rental i STARK (nr. to fra højre) og nogle af hans medarbejdere præsenteret for STARK's nye udlejningsaktiv.

4. - I de 30 år jeg har været i udlejningsbranchen, har et system som dette været efterspurgt, konstaterer Henrik Osbæck.



OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame