DBL står for døren, men allerede inden konkurrencen er gået i gang, har man fået skabt en masse opmærksomhed om faget.

Om få dage går det løs. Danmarks bedste mekanikerlærling indenfor entreprenørmaskiner skal findes.

Konkurrencen "Danmarks bedste lærling", DBL, ruller for første gang ud. Det sker henover de tre dage, hvor E&H løber af stablen.

Maskinteknik har dækket forløbet tæt, og her på siden kan man læse et portræt af hver af de fire finalister. De fire ung gutter skal dyste torsdag og fredag på E&H. De to første skal i ilden torsdag, og de to sidste springer så på maskinerne om fredagen.

Seværdige discipliner

Faglærer på Erhvervsskolerne Aars Karsten Poulsen har været med til at udforme konkurrencen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har valgt nogle opgaver, som også er sjove for publikum at følge med i. Der er ikke meget sjovt ved at se på en mekaniker, der sidder i førerhuset og kører test på en computer, siger han.

Der er valgt fire maskiner til konkurrencen - en halvstor Weidemann minilæsser, en Yanmar gravemaskine på 10 ton, en minigummiged fra Liebherr samt en Hydrema grave-læsser.

- Deltagerne roterer på de fire maskiner, og så skal de helst nå rundt på dem alle i løbet af de fem klokketimer, som konkurrencen kører hver dag, siger Karsten Poulsen.

Der er flere opgaver på hver af maskinerne, som skal give et bredt udsnit af den slags opgaver, man skal kunne løse som entreprenørmaskinmekaniker. Hvad der præcis skal ske kan vi dog ikke få at vide fra Karsten Poulsen, for det skal ikke være muligt for deltagerne, at forbedrede sig på de konkrete opgaver.

Masser af opmærksomhed

Der er præmier til deltagerne i form af værktøj fra Kramp. Konkurrencen har til formål at skabe opmærksomhed om faget, som Skills gør for så mange andre håndværksfag.

- Jeg synes virkelig, der er kommet meget positiv omtale af uddannelsen, allerede inden konkurrencen er gået i gang. Så det har til fulde levet op til vores forhåbninger med en masse hype i branchen, og flere andre brancher har spurgt ind til konkurrencen, siger Klaus Nissen, branchedirektør i Maskinleverandørerne, som er medarrangør af DBL sammen med Erhvervsskolerne Aars.

Maskinteknik er mediepartner på DBL, og vi følger konkurrencen tæt. Så har man ikke selv mulighed for at følge med live fra E&H i Herning, kan man holde øje med vores hjemmeside og Facebook, hvor vi løbende over de tre dage vil berette om konkurrencen.