Per Aarsleff A/S skal med LED-teknologi krænge polyesterforinger ind i eksisterende, nedslidte rør, så Landssygehuset i Torshavn undgår omfattende og dyre opgravninger.

- Det ville være helt uoverskueligt hvis vi skulle udskifte de gamle, nedslidte kloakrør med nye. Kloakrørene er placeret under bygningerne, så en udskiftning ville betyde, at hospitalet skulle nedlægge funktioner, flytte afdelinger og generelt være til stor gene for patienter og ansatte, forklarer Anton Arge fra SMJ Rådgivende Ingeniør, der er rådgiver for Landssygehuset i Torshavn

Renoveringen af kloakkerne sker i forbindelse med opførelsen af en ny hospitalsbygning, hvor man bl.a. har foretaget sprængninger i forbindelse med byggeriet. Det var bl.a. også en af grundene til at man ville tjekke kloakrørene på det sengeafsnit, der ligger tættest på den nye bygning.

Der viste sig at være revner og forskudte samlinger, men ikke skader, der var så omfattende, at strømpeforing ikke var mulig. Nu har Landssygehuset Torshavn for alvor fået øjnene op for fordelene ved strømpeforing og man er allerede i gang med at TV-inspicere under andre bygninger, så man kan danne sig et overblik over tilstanden.

I forhold til eksempelvis hærdning via varme eller damp, så er LED hærdningen en hurtigere løsning ...

Projektleder Flemming Andersen

Per Aarsleff A/S

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Upåvirket logistik-flow med LED-teknologi

Per Aarsleff er europæisk markedsleder inden for No Dig og en Aarsleff Strømpeforing er testet hos Teknologisk Institut og har alt efter belastningen en forventet levetid på op til 100 år. Strømpeforing er en polyesterforing, der krænges ind i eksisterende, nedslidte kloakrør og efter hærdning danner den et rør inde i det eksisterende kloakrør.

- På hospitaler er det ekstremt vigtigt, at arbejdet foregår uden større indvirkning på den daglige drift. Her har vi mulighed for at udnytte vores patenterede LED-teknologi. I forhold til eksempelvis hærdning via varme eller damp, så er LED hærdningen en hurtigere løsning, den fylder mindre og så slipper patienter og ansatte samtidig for damp og lugtgener, forklarer projektleder Flemming Andersen fra Aarsleff.

Aarsleff og Landssygehuset i Torshavn er lige nu i dialog om, at få udarbejdet funktionsundersøgelser og fornyelsesplaner, da det har vist sig, at flere bygninger har problemer med at komme af med spildevandet.

- Ved at udarbejde fornyelsesplan via TV-inspektion og samtidig funktionsundersøge alle ledninger, bliver der faktuelt klarhed over, hvilke dele af kloaksystemet, der skal renoveres med det samme og hvilke rør, der eksempelvis godt kan vente i nogle år. Herved får ejerne et samlet overblik over situationen og får også et økonomisk billede af, hvad renoveringsbehovet for de kommende år kan beløbe sig til, siger Flemming Andersen.