Abonnementsartikel

Stemas og JMM-Group præsenterer Weidemanns nye overhoved i Herning, som er adskillige ton tungere end tidligere modeller.

Tyske Weidemann går en vægtklasse op og præsenterer et helt nyt overhoved i rækken af både hjullæssere og teleskophjullæssere på Agromek. Det sker i form af danmarkspremiere på den nye model 9080 i 11 ton-klassen på standen hos den danske importør, Stemas.

- Både landbrug, biogasanlæg og også entreprenører efterspørger større maskiner til at håndtere de tunge materialer. Hidtil har Weidemann kunnet været med op til 7,2 ton, når det gælder hjullæssere og teleskoplæssere. Det ændrer den nye 90'er serie på, siger salgsdirektør Robert Kjærgaard hos Stemas.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Weidemann 9080 buldrer ikke alene frem med højere vægt, men også betydeligt flere kræfter. Den 3,6 liter store Deutz-motor i maskinrummet sparker ud med 136 hestekræfter, og maskinen præsterer en læssehøjde på 4260 millimeter med kapacitet op til 5,3 ton.

Teleskop-modellen på 11,2 ton tipper af i en højde op til 5480 millimeter og kan håndtere op til 6,6 ton.

Ny gearkasse

Weidemann har udviklet en helt ny gearkasse til 90'er serien og døbt den Power Drive 370. Den er en kontinuerligt variabel hydrostatisk transmission, som opnår både mere trækkraft og højere hastigheder end tidligere løsninger.

Selv om de nye 9080'ere er oppe i 11 tons klassen, er der stadig tale om kompakte maskiner med en totallængde på 7,10 meter og med standarddæk 2,39 i bredden.

- Den nye Weidemann 9080 er helt klart vores store nyhed på Agromek, hvor vi tillige viser lidt af et overflødighedshorn også af andre maskiner. Johs. Møllers Maskiner fra JMM-Group kommer med både gummihjulslæssere og en teleskoplæsser fra Liebherr. Der bliver tale om gummigederne L546 og L506 og teleskoplæsseren T41-7, siger Robert Kjærgaard, som også oplyser, at der er flere andre Weidemann på standen, blandt andet el-maskinen eHoftrac.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flest Yanmar

Topscoreren i antal blandt JMM-mærkerne bliver dog japanske Yanmar. På Agromek vil ni forskellige afskygninger med Yanmar-mærke på sider være at finde på messen.

En af dem er den nye minigraver ViO12 Hybrid, som i virkeligheden ikke findes i Yanmars produktoversigt. Stemas har selv udviklet hybrid-modellen ud fra den ViO12- som den danske importør i forvejen havde fået Yanmar til at producere med joystick-styring som en videreudvikling af ViO10.

Foruden det brede udvalg af minigravere med otte-tonseren ViO80 som den største, kommer Yanmar også til at deltage i Agromek med tre dumpere, som laster fra 800 til 2500 kilo i ladet.