Abonnementsartikel

Der er nyt fra Leica Geosystems, der har fået en ny scanner i hus, som gør det lettere at være entreprenør.

Entreprenører og byggefolk har fået en ny ven, når det kommer til at scanne byggepladser og anlægsprojekter.

Leica Geosystems har nemlig fået en ny scanner hjem, som de viser frem på Agromek. Den nye scanner har fået navnet RTC360 og er storebror til den ældre scanner, BLK360.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Scanneren kommer som noget nyt med VIS - visuelt identifikationssystem - som sparer tid og penge i felten og på kontoret.

Farer ikke vild

VIS gør kort fortalt, at scanneren altid ved, hvor den er. Derfor skal man ikke bruge tid på at opstille fikspunkter, fortæller Flemming Lopdrup, der er salgschef ved Leica Geosystems.

- Scanneren følger hele tiden med i, hvor den er henne, og den ser alle punktskyer som en samlet model, i stedet for at de skal lægges sammen senere. Det sparer både tid i felten og på kontoret, siger Flemming Lopdrup.

Scanneren kom kort tid efter sommerferien og er allerede blevet solgt til landopmålere og entreprenører, fortæller Flemming Lopdrup.

Stærk maskinstyring

Ud over scanneren viser Leica også et nyt maskinstyringspanel frem på Agromek. Maskinstyringen, MCP80 som den hedder, har mere processorkraft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det gør den istand til at læse større modeller uden at lagge. Derudover er den også mere robust, hvilket ifølge Flemming Lopdrup også har noget at skulle have sagt, når man henvender sig til entreprenørmaskinerne.

Maskinstyringen er indtil videre blevet installeret i alt fra minigravere til de helt tunge gravemaskiner.