Abonnementsartikel

En ny dækgripper fra Just Easy Tools i Holstebro skal gøre det mere sikkert at skifte de tunge dæk i mineindustrien i hele verden.

Det krævende arbejde i mineindustrien med at hente metaller fra undergrunden er ofte lig med svære arbejdsbetingelser og tidspres. Nu har Holstebro-virksomheden Just Easy Tools udviklet en ny dækgripper, som skal højne effektiviteten og forbedre sikkerheden med det farlige arbejde for minearbejderne ude i verden.

Easy Gripper 3100-4T, som bruges til at skifte dæk på blandt andet dumpers, kan håndtere dæk og hjul med en diameter på 3,1 meter og en vægt på op til 4 ton. Easy Gripper 3100-4T kan dermed håndtere de størrelser dæk og hjul, som der bliver brugt flest af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinen klarer det farlige arbejde

Allerede nu presser kunder i Asien, Sydamerika og især Australien meget på for at få en endnu større version.

Direktør Lars Jørgensen

Just Easy Tools

Den nyudviklede Easy Gripper 3100-4T forbedrer sikkerheden, fordi dækservicemontørerne nu slipper for at håndtere hjul og dæk på de store maskiner med håndkraft og tilfældige hjælpemidler. Dækgripperens tre gribearme holder sikkert sidering og beadring tilbage, mens der arbejdes med o-ring og låsering. Dækgripperen griber om ringene, løfter dem af hjulet og skubber ringene ind igen.

Dækket står på de to nederste arme, og den øverste arm, som holder dækket, kan udskiftes med en flad arm, så den kan komme ind under snævre skærmkasser.

- Endvidere kan Easy Gripper 3100-4T håndtere de store dæk med både tilt og rotation og kamerasystem og mange flere features, som kan gøre et meget hårdt og risikofyldt arbejde let, effektivt og meget mere arbejdssikkert, forklarer direktør i Just Easy Tools Lars Jørgensen.

Testet med succes

Easy Gripper 3100-4T er nyeste udvikling fra Just Easy Tools og den p.t. største i produktprogrammet. Den nye gripper er netop blevet testet med stor succes i en åben mine i Nordsverige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alt gik godt, og kunden skiftede seks store hjul på en dumper på mindre end halvanden time og med en arbejdssikkerhed i top i et ellers risikofyldt arbejdsområde, siger teknisk ansvarlig hos Just Easy Tools, Jens Dalgaard, som selv er med ude og installere og teste i mange områder i verden.

Just Easy Tools har desuden demonstreret Easy Gripper 3100-4T og andre maskiner og tilbehør for erfarne dækfolk med ansvar for dækserviceoperationer i både Nordamerika, Sydamerika, Europa og Afrika. Demonstrationen foregik hos Just Easy Tools i Holstebro.

- I modsætning til landbrugshjul er fælgene på entreprenørmaskiner, havnekraner, mineudstyr med videre konstrueret af flere dele, blandt andet flere ringe, som skal håndteres, og som har forårsaget rigtig mange arbejdsulykker. Vi har udviklet værktøjer, som kan monteres på gripperne, og som løser håndteringsproblemerne og dermed blandt andet mindsker arbejdsulykkerne, siger direktør Lars Jørgensen.

Demonstrationen i Holstebro var vellykket. Udviklingsprojekterne giver Just Easy Tools nye ordrer.

- Vi får mange positive henvendelser på det nye koncept fra fagfolk fra hele verden. Allerede nu presser kunder i Asien, Sydamerika og især Australien meget på for at få en endnu større version. Vi har derfor ekstra travlt med salg, ligesom der også ligger et stort teknisk arbejde forude. Vi er derfor også på udkig efter nye, gode ansatte, siger Lars Jørgensen.