Entreprenørfirmaet ROP fra Herlufmagle har haft stor vækst i en årrække. Dygtige medarbejdere og nye maskiner er en del af forklaringen.

Direktør Rene Ø. Petersen stiftede sin virksomhed tilbage i 2001. Og siden starten har virksomheden præsteret en støt stigende udvikling.

Men særligt fra 2010, hvor virksomheden etablerede en professionel bestyrelse og begyndte at arbejde med visioner og strategier, har væksten taget fart. Både i 2013 og 2017 blev virksomheden tilmed kåret som en Gazelle-virksomhed af Børsen. Antallet af medarbejdere er også blevet væsentligt forøget.

- Jeg startede virksomheden med en enkelt rendegraver. I dag har vi vel omkring 40 maskiner. De fleste af dem er gravemaskiner og læssemaskiner. En opdateret maskinpark er vigtig, men det er dygtige medarbejdere også. Vi går efter gode og længerevarende relationer. Både når det gælder vores medarbejdere, men også når det drejer som om de leverandører, vi handler med, siger René Ø. Petersen.

Svært at få folk

Den gode leverandørrelation resulterede i efteråret i nye medlemmer af maskinparken. Først en ny Cat 325CR og senest to Cat 908M gummihjulslæssere. Den ene kører på et byggeprojekt hos DTU i Lyngby sammen med en af firmaets øvrige Cat gravemaskiner. Projektet i Lyngby er en typisk opgave for virksomheden.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi arbejder ofte som underentreprenør sammen med en række totalentreprenører i branchen. På projektet i Lyngby er det for LMByg. Her har vi al jordarbejdet, kloakering og spuns. Vores maskinførere sidder mange timer i maskinerne hver dag, så derfor er førerkomfort og funktionalitet vigtige parametre, når vi køber maskiner ind. Og naturligvis også brændstoføkonomi, siger René Ø. Petersen.

Den 39-årige stifter og virksomhedsejer har som mål at fortsætte den positive udvikling og være blandt de bedste i branchen.

- Vi oplever, at det er blevet sværere at rekruttere maskinførere som følge af den høje beskæftigelse i branchen. Skal vi være attraktive som arbejdsplads, må vi have moderne maskiner, siger René Ø. Petersen.