Abonnementsartikel

Volvo Construction Equipment's nye E-serie af kompakte gravemaskiner er designet til at håndtere hårde opgaver og snævre hjørner.

Volvo Construction Equipment har lanceret en serie af kompakte gravemaskiner, som kan sig ind selv de mindste steder. EC15E, EC18E og EC20E er små modeller, der erstatter den tidligere D?serie af gravemaskiner, mens ECR18E med lille svingradius er ny i Volvo CE's kompakte serie.

Det skriver Volvo CE i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Modellerne i E-serien har en fælles platform, som er designet med holdbarhed i tankerne. Stålpladerne hele vejen rundt er sikkert forsænkede 10 mm bag Volvos modvægt i støbejern, som yder beskyttelse og gravestabilitet.

Med en maskinhøjde på lidt over 2 m og en variabel undervogn, der kan reduceres til mindre end 1 m, kan disse modeller få adgang selv de mest snævre arbejdsområder. Når den er på plads, kan undervognen udvides op til 1,35 m for yderligere stabilitet. Konstruktionen sikrer, at højre chassishjørne, svingstolpe og cylinder alle holder sig inden for sporene, så udsynet er godt.

Små maskiner, stor ydeevne

EC18E og EC20E kommer med en 13 procent forøgelse af trækkraften og henholdsvis 2.130 kg og 3.120 kg i kombineret gravekraft. Deres løfteevne er øget med gennemsnitlig 22 procent foran sammenlignet med D-serien, som de afløser, plus 7 procent i siden på EC20E.

Den 11 procent længere undervogn på EC18E bidrager til endnu bedre generel løfteevne og stabilitet sammenlignet med den forrige generation, med en 140 mm forøgelse af gravedybde.

For yderligere fleksibilitet kan de ekstra hydrauliske strømme justeres individuelt i hver retning, hvilket sikrer optimal hastighed og styring, og en ekstra ledning fås som ekstraudstyr.