Abonnementsartikel

Den store havneudvidelse af Lindø port of Odense er i fuld gang.

Efter lukningen af Lindøværftet gennemgik området ved Odense en årrække med både mindre op- og nedture. Men nu er Lindø port of Odense i vækst og har behov for at udvide og tilpasse havnen til de danske og internationale virksomheder, der i stigende grad etablerer sig på Lindø.

Derfor udvides det eksisterende havneområde med 400.000 kvadratmeter og en kilometer ny kaj med et specielt heavy load-område, hvor der kan udskibes tunge elementer som eksempelvis havvindmøller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Havneudvidelsen udføres i totalentreprise af et joint venture bestående af danske Züblin A/S og Jan De Nul Group fra Luxembourg. Kontrakten lyder på 350 millioner kroner, og det er ifølge Lindø port of Odense en nødvendig investering, hvis havnen fortsat skal tiltrække de store danske og udenlandske aktører.

Der er et spændende marked for havneudvidelser i Danmark og begge virksomheder ser dette projekt som en god indgangsvinkel til det danske marked.

Teknisk direktør Thomas Bentsen

Züblin Fundering & Anlæg

Teknisk krævende opgave

Det er en teknisk krævende opgave, som Züblin og Jan De Nul er i gang med at udføre. I første fase installerer Züblin 25.000 kvadratmeter spuns og 450 kajvægsankre i fjorden, mens Jan De Nul pumper to millioner kubikmeter sand ind for at etablere det nye havneområde.

- Den internationale ekspertise er stor på dette projekt, hvor både Züblin og Jan De Nul trækker på erfaring fra tidligere projekter i udlandet. Der er et spændende marked for havneudvidelser i Danmark og begge virksomheder ser dette projekt som en god indgangsvinkel til det danske marked. Vi har et godt og konstruktivt samarbejde med bygherren om at udvikle de rigtige løsninger til at fremtidssikre Lindø port of Odense, siger teknisk direktør for Züblin Fundering & Anlæg, Thomas Bentsen, på vegne af joint venturet.