Abonnementsartikel

Dansk Autoværn har for Barslund leveret og monteret en cirka to kilometer lang støjskærm ved Bramdrupdam i Kolding. Støjskærmen er den hidtil højeste i Danmark med sine op til syv meter.

En ny støjskærm står færdig på til- og frakørselsrampen ved Bramdrupdam på Sønderjyske Motorvej. Projektet er så stort, at det med jordarbejde og støjskærmsmontage når op på flere tusinde mandetimer. Det er da også, ifølge Dansk Autoværn, Danmarks højeste af sin slags.

Ifølge Vejdirektoratet vil støjskærmen ikke løse alle støjgener, men netop højden på skærmen er valgt for at få en god effekt. Der er holdt møder med beboerne, hvor der har været lytteposter sat op til gengivelse af lyd før og efter støjskærmen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Støjskærmen stod med en seks ugers udskydelse i forhold til den første tidsplan klar den 31. januar. Skærmen er af typen 2B og består af perforerede aluminiumskassetter med lyddæmpende isolering. Som afslutning monteres der espalier.

Montagen af den høje skærm har fordret, at Dansk Autoværn i samarbejde med BSV Krantilbehør har udviklet et specialværktøj, så fire støjskærmskassetter kan monteres ad gangen. Det minimerer antallet af løft i højden med 75 procent. Derudover er de syv meter høje støjskærmssøjler monteret med en fjernstyret løftekrog, således at løftestroppen slipper den færdigmonterede søjle med et enkelt tryk på fjernbetjeningen.

Logistikken omkring adgangsforholdene har været udfordrende. Store dele af skærmen er monteret på en arbejdsvej, som er etableret på bagsiden af skærmen. Med en presset tidsplan og rigtig mange folk på opgaven har det været en stor styringsopgave. Bygherren er Vejdirektoratet og Kolding Kommune.