Abonnementsartikel

Elektriske maskiner i kompaktklasserne er fremtiden for svenskerne, der viser de første par eksemplarer frem i München.

For at vise bredden i Volvo-koncernen får Volvo CE på standen selskab af søstervirksomhederne Volvo Penta, Volvo Trucks og Volvo Financial Services.

Under temaet Building Tomorrow vil Volvos næsten 2300 kvadratmeter store indendørs stand og 5870 kvadratmeter udendørs stand være en præsentation af det komplette produkt- og tjenestesortiment, for i dag, i morgen og et godt stykke ud i fremtiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kompakt el-program

Bauma vil være den første større branchebegivenhed efter den nylige annoncering af, at Volvo CE skifter til elektrisk på Volvo-mærkede kompakte gravemaskiner og kompakte gummihjulslæssere i 2020.

Ifølge svenskerne selv, bliver de med denne beslutning den første producent af entreprenørmaskiner, der forpligter sig til en elektrisk fremtid for sit kompakte maskinområde. De første to hydraulisk-elektriske maskiner bliver præsenteret på Bauma, men programmet rulles først for alvor ud i etaper fra 2020.

- Den teknologi, vi har udviklet, er nu tilstrækkeligt robust, og dette sammen med ændringer i kundeadfærd og et øget lovgivningsmiljø betyder, at tiden nu er inde til at gå helhjertet ind i elektromobilitet i vores kompakte udstyrsområder fremadrettet, siger selskabets præsident, Melker Jernberg i en pressemeddelelse.

Gravere overtager scenen

Gravemaskiner er stjernerne i showet. Nye gravemaskiner, der lanceres på udstillingen, omfatter 20-tons EC200E, sammen med de kompakte gravemaskiner EC15-EC20E. Man kan også se den nye nedrivningsmaskine med store rækkevidde EC750E.

Derudover lancerer man også EC300E Hybrid, der er en hydraulisk-hybridgravemaskine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt vil der være 50 maskiner på Volvos to stande, grupperet i undertemaerne læs, grav, træk, belæg, innovation og service.