Abonnementsartikel

Engcon vokser, og nu går den svenske producent i gang med at massive investeringer, som vil tredoble produktionskapaciteten af tiltrotatorer.

Væksten kalder de selv eksplosiv. Engcon vil imødekomme den stigende interesse fra markedet, og det kræver millioninvesteringer i produktionen. Svensker smider over de næste tre år 90 millioner kroner efter nye CNC-maskiner og lokaler.

- De nye maskiner vil i første omgang blive brugt til at bearbejde de støbte rammer i vores tiltrotatorer. Vi kan se store effektivitetsforbedringer takket være denne investering, og vores tal peger på, at vi nu tredobler vores produktionskapacitet, siger Krister Blomgren, administrerende direktør i Engcon Group.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tidligere er en del af CNC-arbejdet blevet udført af en række leverandører på forskellige steder. De nye maskiner, som Engcon nu investerer i, vil blive styret og forvaltet af den lokale virksomhed Strömsunds Kvalitetslego, hvilket gør det lettere for Engcon at kontrollere produktionskæden.

- Det er selvfølgelig rigtig godt for os ud fra et rent produktionsmæssigt perspektiv, fordi vi får bedre styr på, hvordan vores produktion forløber. Men det er også godt for Strömsund i et større perspektiv, da vi sikrer, at vi bevarer den nødvendige ekspertise på området. Det er her, hvor vores langsigtede og primære produktion skal finde sted, og der skal vi investere i den bedste teknologi, siger Krister Blomgren.