Abonnementsartikel

En 21 ton hjulgraver har taget på, men er samtidigt skudt i vejret på Doosans nye material handler.

Sydkoreanske Doosan smider en ny materialehåndteringsmaskine på markedet. Modellen hedder DX250WMH-5, vejer 25 ton og designet til affaldshåndtering, recycling, nedbrydning og skovdrift, lyder det i en pressemeddelelse fra producenten.

Maskinen er bygget ud fra den lidt mindre hjulgraver på 21 ton, DX210W-5. Bom og arm er videreudviklet til håndteringsopgaver, ligesom kabinen kan hæves hydraulisk for at få overblikket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Kabinen kan hæves op i 2,5 meter. Pressefoto.

Motoren er fra Doosan selv. Det er en sekscylindret dieselmotor (Stage IV), som yder 173,5 hestekræfter. Maskinen har fire powermodes. Systemet, som hedder Smart Power Control (SPC), er udviklet af Doosan selv. De forskellige indstillinger gør, at maskinen arbejdet optimalt med det passende antal omdrejninger, som automatisk justeres i forhold til belastningen. Det skal give en bedre balance mellem brændstofforbrug og arbejdsopgaverne.

I kabinen finder man en syvtommer skærm. Skærmbilledet kan deles i to, så man både kan holde øje med maskininformationerne, samtidigt med at man kan se billedet fra kameraet, som filmer omgivelserne bag maskinen.