Abonnementsartikel

CG Jensens ståldivision har monteret den første ud af i alt fem nye fodgængerbroer til den kommende højhastighedsbane Ringsted-Femern Banen.

Til juli skal CG Jensens ståldivision montere en ny gangbro ved Vordingborg Station. Broen opføres i samarbejde med division Ramning og Vandbygning, der står for ramning af beton- og stålpæle og division Beton Øst, der efterfølgende støber fundamenter og søjler.

Ståldivisionen monterer herefter serviceplatformen som det første og senere den 40 ton tunge perronbro med tilhørende trapper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye bro skal erstatte den eksisterende bro, der er nedslidt og mangelfuld. Den kommer - modsat den eksisterende bro - til at give adgang til alle tre perroner.

Dermed kommer den til at opfylde et mangeårigt lokalt ønske om en gangbro, der strækker sig hele vejen over skinnerne - til den modsatte side af banen.

Ståldivisionen skal montere den nye bro ved Vordingborg Station den 20. - 21. juli. Og i udgangen af denne måned skal de i gang med at montere en ny bro ved Lundby Station.