Abonnementsartikel

97 mand er gået hjem fra Aalborg Portland, men strejken er overenskomststridig, og derfor vil 3F have deres medlemmer i gang igen.

Tidligere mandag valgte 97 mand at nedlægge arbejdet efter et fagligt møde på Aalborg Portland. Cementproduktionsvirksomheden og de 97 mand ligger i lønforhandlinger, hvor der ikke er sket tilpas store fremskridt ifølge medarbejdere, der alle er ufaglærte.

Samtlige mand er en del af 3F Aalborg, og her vil man prøve at få dem tilbage i job tirsdag morgen, da strejken er overenskomststridig. Det siger Benny Vinther Jensen, der er gruppeformand for Faglig Industri i 3F Aalborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kommer til at være der til deres faglige måde klokken syv i morgen tidlig, og der prøver vi at få dem i arbejde. Men vi har ikke deltaget i dagens møde, og det er derfor lidt svært at veje stemningen blandt arbejderne, siger Benny Vinther Jensen.

Arbejderne synes, at de har været en væsentlig del af Aalborg Portlands vækst, og derfor mener de ikke, at forhandlingerne har rykket sig nok.

Gruppeformand Benny Vinther Jensen

3F Aalborg

Buddet er for dårligt

Strejken kommer efter, at der har været lønforhandlingsmøder mellem Aalborg Portland og de ufaglærte i det sidste stykke tid.

- Arbejderne synes, at de har været en væsentlig del af Aalborg Portlands vækst, og derfor mener de ikke, at forhandlingerne har rykket sig nok. På deres faglige møde i morges valgte de så derfor at gå hjem, siger Benny Vinther Jensen.

Efter det faglige møde blev Michael Lundgaard Thomsen, administrerende direktør i Aalborg Portland, bekendt med, at de 97 mand havde nedlagt arbejdet. Det overrasker ham, da der ikke har været uroligheder under opsejling i forhandlingerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er noget usædvanligt, at de går hjem under en forhandling, da forhandlingerne først kan genoptages, når de møder på arbejde igen. Der var ikke en større konflikt i forhandlingslokalet, og det var derfor bestemt ikke noget, vi havde forventet, siger Michael Lundgaard Thomsen.

Direktøren understreger, at det seneste lønudspil ifølge Aalborg Portland følger med det nuværende marked. Han vil dog ikke gå mere i detaljer med udspillet.

Henover resten af dagen kommer manglen af de 97 ansatte ikke til at betyde noget som helst for Aalborg Portland.

- Hverken i dag eller i morgen kommer der til at være kunder, der ikke får deres varer, og på kort sigt er der ingen leveringsproblemer overhovedet, siger Michael Lundgaard Thomsen.