Abonnementsartikel

750 millioner kroner lyder regningen på for udlejningsvirksomheden Riwal, som har investeret i nyt og grønnere grej.

Den hollandske udlejningsvirksomhed med speciale udstyr til arbejde i højden, Riwal, har været på lidt af en shoppetur.

100 millioner euro svarende til cirka 750 millioner kroner har Riwal været ude at investere i nyt grej.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Omkring 75 procent af investeringen går til udvidelse af flåden, hvilket understøtter Riwals internationale vækststrategi. De resterende 25 procent går til fornyelse af flådens maskiner. Riwal får over 2000 nye maskiner heriblandt nye saxlifte, bomlifte, teleskoplæsere og andre nicheprodukter. Det giver en gennemsnitlig pris på 375.000 kroner per enhed.

Det nye udstyr af lifte er hentet fra brands som JLG, Genie, Holland Lift og Skyjack og de nye teleskoplæsere er fra mærker som Manitou, Magni og JCB.

En stor del af de nye maskiner er elektriske og hybridmaskiner. Et par eksempler er de roterende bomlifts som JLG H800AJ og Genie Z-60/37 med arbejdshøjder på henholdsvis 26 og 20 meter. I den optimerede flåde kommer også en hybrid Holland-lift HL-275H25 med en arbejdshøjde på 27 meter. Riwal fortsætter ligeledes den store investering i at konvertere JLG dieselboms til 100 procent elektriske maskiner, som fås i arbejdshøjder helt op til 43 meter.

- Denne investering er helt essentiel i forhold til vores internationale vækststrategi og til vores mission, som er, at levere den bedst mulige oplevelse for vores kunder. Vi vokser geografisk og åbner konstant nye depoter og kan med et bredere og nyere udvalg af maskiner bedre imødekomme vores kunders behov. Derudover tilføjer vi flere miljøvenlige maskiner, så vores kunder bedre kan nå deres egne klimapolitikker og sociale ansvar, siger koncernchef i Riwal, Pedro Torres.