Abonnementsartikel

I Aarhus er man træt af underskud og dårligt arbejdsmiljø, lyder meldingen.

I Aarhus Kommune har man hidtil haft et kommunalt selskabt til at håndtere vej- og parkarbejde.

Men nu indstiller Teknik og Miljø til Magistraten, at Natur- og Vejservice lukker. I stedet skal forvaltningen have en intern entreprenørafdeling i en markant slankere udgave med op mod 40 færre medarbejdere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skyldes ifølge kommunen en fortsat dårlig trivsel og vedvarende driftsunderskud.

- Der er arbejdet meget med at genoprette driften, økonomien og trivslen i Natur- og Vejservice. Men vi kommer ikke i mål inden for de rammer, som er i dag. Enten må vi lukke butikken helt eller skabe en entreprenørfunktion internt i Teknik og Miljø, som vi kan drive effektivt og målrettet mod de opgaver, hvor det giver den bedste service til byen og til den rigtige pris, siger direktør i Teknik og Miljø Henrik Seiding.

Natur- og Vejservice kom ud af 2018 med et underskud på 16 millioner kroner, og entreprenørens samlede gæld er nu oppe på 28,2 millioner kroner. Samtidig viser trivselsmålingerne, at trivslen fortsat er helt i bund blandt medarbejderne.

Direktøren for Teknik og Miljø har mistet tilliden til, at den nuværende ledelse vil bringe virksomheden tættere på målet. Derfor er ledelsen i Natur- og Vejservice i dag blevet orienteret om, at der skal sammensættes et nyt ledelsesteam, der skal drive virksomheden videre.