Abonnementsartikel

I forbindelse med opførslen af mere end 100 lejligheder i boligområdet Greve Boligø, har Scanpipe leveret skræddersyede regnvandskassetter til et større opstuvningsbassin.

Regulering af regnvand er i dag et helt centralt begreb, når man taler om nybyggeri. I forbindelse med byggeriet af et større antal nye lejligheder i boligområdet Greve Boligø skulle der udføres et større forsinkelsesbassin til regulering af afledningen af regnvand fra områdets tagflader og befæstede arealer. Projektansvarlig var Aarup Entreprenørforretning.

- Når en kunde kommer til os med et projekt, forholder vi os altid seriøst til det. Det betyder også, at vi vurderer, om der findes andre og bedre løsninger end de oprindeligt skitserede. Derfor ender vi faktisk ofte med at levere et andet produkt, end det kunden lægger ud med at bestille, forklarer teknisk konsulent Bjarne Graff fra Scanpipe og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I det oprindelige oplæg til projektet i Greve så vi flere muligheder for optimering. I en konstruktiv dialog med kunden fandt vi frem til en bedre samlet løsning, som ikke var dyrere og samtidig sparede kostbar montagetid.

rich-media-2
De 1044 kubikmeter regnvandskassetter er etableret ved en byggeprojekt i Greve med over 100 nye lejligheder. Pressefoto.

Traditionelt set har man bygget faskiner op manuelt lag på lag eller som enkeltstående kassetter, der samles på stedet. I dette tilfælde leverede Scanpipe regnvandskassetter, som fra producentens side var samlet i moduler i fuld højde. Inden montagen leverede producenten, svenske PlastInject, færdige tegninger over den samlede løsning, som gav entreprenøren mulighed for at forberede montagen grundigt. Resultatet blev, at montagen kunne udføres to til tre gange hurtigere, end hvis kassetterne skulle have været installeret enkelvist.

Mere sikker løsning

- En anden ting, vi faldt over i den indledende dialog, var et ønske om, at kassetterne skulle pakkes ind i en tæt membran. Dette stillede vi spørgsmålstegn ved, da vores erfaring viser, at der er en reel fare for, at grundvandstrykket nedefra kan skabe en opdrift, der trykker faskineblokkene op af jorden, hvis ikke vandet kan passere gennem blokkene. Derfor endte faskinerne i stedet med at blive pakket ind i en permeabel fiberdug. Det var ikke en dyrere, men en bedre og mere sikker løsning, siger Bjarne Graff.

rich-media-3
Arbejdstiden er mindsket markant med installeringen af kassetterne. Pressefoto.

Når man ser på den færdige løsning, kan man muligvis undre sig over formen med de mange hakker og kanter på kassetterne. Dette skyldes udelukkende, at løsningen er skræddersyet til projektet, hvor der var meget lidt plads til rådighed.

Som underleverandør til Aarup Entreprenør forestod entreprenørfirmaet Multi-Hjælp selve montagen af kassetterne. Multi-Hjælps ansvarlige entreprenør Palle Schebye taler varmt om løsningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De færdigsamlede elementer lettede installationen betragteligt. Den ene dag stablede jeg ene mand tre hele lastbiltræk svarende til 200 kubikmeter faskiner på cirka seks timer. På den måde sparede vi både tid og penge og minimerede risikoen for fejl i den færdige installation, siger han.