Abonnementsartikel

Lendemark har købt ny gravemaskiner. Man er gået op i vægt, men alligevel er brændstofregnskabet blevet bedre.

På en ejendom i Tønder graver Poul Anker ud til en ny stald. Han er maskinfører hos Lendemark, som blandt andet også arbejder med opresning af vandløb. Her betyder VA bommen, at Poul Anker kan knække armen sammen og komme helt tæt ind under træer og buske.

- Så det gør arbejdet noget nemmere, siger Poul Anker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinteknik lavede sidste år en Powergear Preview af Cat 323, som du kan se her.

rich-media-2
Maskinteknik tog et nærmere kig på Cat 323 sidste år. Foto: Kim Krasuld.

Han kører rundt i entreprenørfirmaets nye Cat 323, som er udstyret med blandt andet VA bom.

- Maskinen skuffer bestemt ikke mine forventninger. Den har en perfekt kabine med masser af plads med et supergodt sæde. Den arbejder effektivt, og selv om det er en større maskine, så bruger den mindre brændstof end den 319, jeg kørte med før, siger Poul Anker.

rich-media-3
I midten er distriktschef Mads Iversen fra Pon Equipment flankeret af Poul Anker og Jens Jørgen Nielsen. Pressefoto.

Hos mange entreprenører bliver maskinførerne ofte taget med på råd, når der skal handles nyt. Sådan er det bestemt også hos Lendemark Entreprenørforretning. Maskinfører Poul Anker talte varmt for, at firmaets næste gravemaskine skulle være next generation udgaven af Cat 323.

- Da vores Cat 319 med næsten 10.000 timer på bagen, skulle skiftes ud, var jeg ikke tvivl om, at vi skulle have den nye 323. Det var samtidigt også en god lejlighed til at gå en størrelse op og så få en maskine med VA bom, siger Poul Anker.