Abonnementsartikel

På Bauma-messen i München præsenterede Grove nyeste medlem af super-kranfamilien, GMK5250XL-1, der løfter op i 115 meter.

Spørger man Jørgen Andersen, salgschef fra UN Mobilkraner, er meldingen klar: Kranproducenten Grove har flere krannyheder på vej, som vil få betydning i mobilkranbranchen i Skandinavien såvel som Europa.

Den femakslede all-terrain GMK5250XL-1 er netop lanceret, og er ifølge Jørgen Andersen en imponerende mobilkran.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kranen har en teleskopbom på 78,5 meter, og med en kombination af hydraulisk vipbar jib får den en løftehøjde på hele 115 meter og placerer sig dermed i top blandt aktørerne i femaksel-kategorien.

Kranen er udstyret med en Euro 5-motor og er bygget med Groves anerkendte undervogn (megatrack), som er uafhængige hjulophæng, der sikrer en stor manøvreringsfleksibilitet.

- Kranen er en videreudvikling af den eksisterende Grove GMK5250L med en øget bomlængde på 8,5 meter. Med den større rækkevidde kan den nye kranmodel løse endnu flere typer opgaver, og så hævder Grove, at kranen er hurtig at rigge til, siger Jørgen Andersen.

Flere kran-nyheder

Foruden GMK5250XL-1-nyheden kunne Grove præsentere yderligere to nye kraner på Bauma-messen: treaksel-modellerne GMK3050-2 og GMK3060L. Førstnævnte er en videreudvikling af den kendte GMK3050-1-kran og har en bomlængde på 40 meter. Den anden treaksel-nyhed er udstyret med en 48 meters bom, og med en hydraulisk vipbar jib opnår den en rækkevidde på hele 65 meter, hvilket ifølge Jørgen Andersen gør den til en attraktiv kranmodel.

- GMK3060L-modellen indgår i den populære gruppe med 60-tons kraner og er kendetegnet ved at kunne bruges til et bredt spektrum af arbejdsopgaver, siger han.