Abonnementsartikel

Med lavt til loftet er det med at holde hovedet nede. Ny læsser fra Caterpillar har trukket hovedet ned mellem skuldrene og er klar til en tur i grotterne.

En ny Caterpillar gummihjulslæsser til arbejde i undergrunden blev for nylig præsenteret.

Maskinen er nok ikke målrettet Danmark, men Cat R2900, som den hedder, er i første omgang tilgængelig på begge sider af Atlanten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den lavhovedet læsser er udviklet til et liv under jorden. Motoren yder i standardudgaven 305 kW (409 hk), men i den nedtunede version, som lever op til Stage V, må man nøjes med 293 kW (393 hk).

rich-media-2
R2900 er lanceret i Europa og Nordamerika. Pressefoto: Caterpillar.

Totalvægten med det tungeste udstyr ryger op på 73,8 ton. Lasteevnen er 17,2 ton. Maskinen lægger sig ind i rækken af Caterpillars Next Generation-maskiner. Det betyder blandt andet, at den er optimeret i forhold til tilgængelighed i forbindelse med service og reparationer, øget muligheder for avanceret udstyr til både produktion og sikkerhed og meget andet.

R2900 kan også fås med Cats eget MineStar Command. Det gør fjernstyring mulig, og derudover omfatter teknologien også delvist automatik som hjælp til maskinføreren.

Maskinen bliver en del af underground-familien, som foruden de omkring syv læssemaskiner også omfatter af en lille håndfuld dumpere.