Abonnementsartikel

På Sydsjælland har man indført en streng kontrol af underentreprenører på Storstrømsbro-projektet på ryggen af dårlige erfaringer med social dumping fra tidligere.

Der er roser fra fagforbundet 3F til arbejdsgiverne på broprojektet ved Storstrømmen.

Modsat tidligere fristes man til at påpege, når det kommer til de italienske konsortier, som også har slået deres folder på blandt andet metrobyggeriet. Her var store bøder og megen ufred i centrum frem for som på Sydsjælland i dag - dialog og godt samarbejde. Det skriver TV2-Øst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Thomas Abildgaard Hansen, der er næstformand i 3F Sydsjælland, udtaler til mediet: "Det er forbilledligt, det der foregår her. De hører, hvad vi siger, og de gør det godt stort set hele vejen rundt, det må vi være ærlige at sige."

Det næstformanden taler om er en praksis, hvor fagforening og konsortium mødes et par gange om måneden og gennemgår lønsedler, timeregnskaber, og bankoverførler med mere. Ifølge 3F er det helt usædvanligt, at fagbevægelsen får så stor indsigt firmaernes gøren og laden, og man understreger fra fagforeningens side, at de månedlige tjek, at underentreprenørerne denne gang lever fuldt op til de danske krav og regler.