Abonnementsartikel

Den svenske maskinproducent vokser på alle markeder, men især salget i Europa og Nordamerika trækker omsætningen op.

Nettoomsætningen hos Volvo CE steg i andet kvartal i år steg med 10 procent i forhold til samme periode sidste år. 26,8 milliarder svenske kroner endte omsætningen på.

Driftsresultatet har også fortsat sin opadgående bane. Driftsresultatet for perioden er på 4,2 milliarder svenske kroner. Det er svarer til en overskudsgrad på 15,5 procent. I samme periode året før var resultatet på 3,7 milliarder kroner - det er en overskudsgrad på 15,1 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I andet kvartal 2019 er ordreindgangen steget med seks procent, med en stigning på 28 procent på produkter af mærket SDLG, som Volvo CE ejer hovedparten af.

Ordreindgangen var særligt kraftig i Kina, med en stigning på 21 procent, drevet af en stærk efterspørgsel efter gravemaskiner og læssemaskiner fra SDLG. Leveringerne steg med 12 procent i perioden, igen drevet af væksten i Kina og stabil efterspørgsel i Europa og Nordamerika.

Ser man på årets første halvår, nettoomsatte Volvo CE for 51 millarder svenske kroner mod 45,317 milliarder kroner i de første seks måneder i 2018.