Volvo Entreprenørmaskiner lod maskinerne tale, da forhandleren holdt Åben Grusgrav fredag og lørdag. 25 entreprenørmaskiner var i aktion hos JJ Grus lidt udenfor Hobro. Derudover havde Volvo også taget personbiler og lastbiler med. Og for at få den yderste fløj med inden for entreprenørmateriel, var Aksel Benzin inviteret med til den store showdag.

- Vi vil gerne nå ud til ejere, beslutningstagere og brugere med de her maskiner, og det gør vi bedst med sådan et arrangement under åben himmel i stedet for i en udstillingshal, sagde eftermarkedskonsulent Thomas Larsen fra Volvo Entreprenørmaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ikke blot viser de sidste nye maskiner frem, folk kan også prøve dem. Og vi ønsker at lave et arrangement, hvor der er plads til hele familien, tilføjede Thomas Larsen.

rich-media-2
- Vi har taget de sidste nye maskiner med i grusgraven, så der er lidt for enhver smag, sagde Thomas Larsen fra Volvo. Pressefoto.

Flere af Volvos samarbejdspartnere deltog i Åben Grusgrav. En af dem var Sitech Danmark, som forhandler Trimbles maskinstyringssystemer. Sitech havde monteret Trimble Earthworks maskinstyring på en Volvo EC 220 EL, som GSV Materieludlejning havde stillet til rådighed.

Sitech var repræsenteret med et team af specialister, som holdt til i firmaets messetrailer et stenkast fra gravemaskinen.

- Jeg tror aldrig, jeg har set så stort et maskinsetup i en grusgrav før. Det er imponerende, hvad Volvo gør, sagde René Jørgensen, der er ansvarlig for salget i Nord- og Vestjylland for Sitech.

Tonen sidder lige i øret

Karsten Trankjær var en af de gæster, der prøvede kræfter med maskinstyringssystemet Trimble Earthworks. Han er maskinfører hos entreprenør William Laursen fra Langå.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Karsten Trankjær og sønnen Marius fik begge én på opleveren i grusgraven. Pressefoto.

- Det er et godt system. Det er nemt at bruge, og man får hurtigt et godt overblik over opgaven. Man kan hele tiden se gravehøjden, og så kommer der den dér tone, som viser, at man arbejder i den korrekte højde, fortalte Karsten Trankjær, der havde taget sin søn Marius med til Hobro.

Carsten Jensen skulle også lige prøve maskinen. Han arbejder hos ingeniør- og entreprenørfirmaet Mortensen & Nymark i Aalborg og er fortrolig med Trimbles udstyr.

- Jeg kan godt lide at lave tingene ordentligt, og det kan man med et maskinstyringssystem som det her. Hvis det handler om jordarbejde, så er man ikke længere afhængig af andre, der for eksempel sætter pinde i jorden først, man kan bare gå i gang med gravearbejdet. Også selv om man er midt på en åben mark, sagde Carsten Jensen.

rich-media-5
- Det gode ved 3D-maskinstyring er, at du hele tiden ved, hvad du laver med skovlen, sagde Carsten Jensen. Pressefoto.

Volvo Entreprenørmaskiner afvikler i alt tre Åben Grusgrav-arrangementer. Det første fandt sted 30. og 31. august i Taulov. Det andet i rækken foregik 6.-7. september i Hobro, mens det sidste bliver afviklet på fredag og lørdag 13.-14. september hos NCC Reerslev i Hedehusene.