Abonnementsartikel

Jøncksvej er navnet på den nyetablerede omfartsvej i Rødbyhavn, der skal forbedre trafikafviklingen og trafiksikkerheden. Samtidig gør den området klar til byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen.

Rødbyhavn bliver ualmindelig travl og tætpakket med trafik i de kommede år, hvor det kæmpemæssige anlægsarbejde med Femern Bælt-forbindelsen finder sted. Derfor har Lolland Kommune og Femern A/S i samarbejde etableret en omfartsvej i Rødbyhavn, så vejnettet ikke lider overlast, og trafikken ikke propper til.

Indvielsen finder sted tirsdag den 24. september. Omfartsvejen, der har fået navnet Jøncksvej, skal herefter lede trafikken til og fra trafikhavnen i Rødbyhavn uden om Havnegade. Det ser borgmester i Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen frem til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Allerede i dag er der et stort pres på Havnegade, og her vil Jøncksvej betyde en aflastning af hovedgaden i Rødbyhavn. Trafikafviklingen bliver bedre, trafiksikkerheden løftes, og så får den nye omfartsvej også en vigtig rolle at spille i byggeriet af Femernforbindelsen, hvor der bliver hektisk aktivitet omkring tunnelelementfabrikken. Her vil den nye omfartsvej lede den tunge trafik uden om Havnegade, siger borgmesteren, som også glæder sig over samarbejdet med Femern A/S, der har finansieret den nye adgangsvej til Rødbyhavn Trafikhavn.

Opgaver står i kø

Folketinget besluttede i marts 2019 at igangsætte arbejdet på Femernforbindelsen på dansk side. Beslutningen kom efter, at forbindelsen officelt fik godkendelse fra tysk side måneden før.

Nu venter der en lange række af bygge- og anlægsopgaver: Anlæg af den store tunnelelementfabrik ved Rødbyhavn, etableringen af en ny arbejdshavn ved Rødbyhavn, etableringen af tunnelportalen på Lolland, etableringen af beboelses- og administrationsfaciliteter, bestilling af særligt marint udstyr, blandt andet gravemaskiner til tunnellen. samt en række øvrige mindre forberedende arbejder.

Anlægsarbejderne påbegyndes i efteråret 2019.