Abonnementsartikel

En materialehåndteringsmaskine fra Liebherr har opnået en utrolig bedrift i dens arbejde med at flytte mere end 20 millioner kubikmeter træ.

Maskinteknik besøgte for en måneds tid siden Aggersund, hvor en gammel, tung dame har rundet 40.000 timer på tælleren. Den 92 ton tunge Komatsu WA800 gummihjulslæsser har klaret de mange timer med at læsse kalk hos Dankalk, som købte den som demomaskine fra Belgien i 1986.

Det er en noget yngre maskine, den finske papirmassefabrik UPM har kørende, men den er også kørt godt til. Det skriver Liebherr på deres hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er endda meget tydeligt, at der er tale om en forholdsvis ny maskine, for der er tale om en elektrisk materialehåndteringsmaskine.

Maskinen, en Liebherr ER 954 C High Rise Litronic på 97 ton, flytter træ på fabrikken. Meget træ.

Det er efterhånden blevet til rundt regnet 20 millioner kubikmeter træ. Den enorme mængde har krævet mere end 50.000 timer, og det har man nået på bare godt og vel seks år. Det har givet et gennemsnit på cirka 21 timer og 45 minutters arbejde per dag. Året rundt.

Finnerne har netop fået maskinen kigget efter, og man forventer ingen problemer med også at runde 60.000 timer. Det satser man på at nå i løbet af efteråret 2020. UPM har været så tilfredse med maskinen, at de netop har erhvervet sig en magen til.