Abonnementsartikel

Farven skal bl.a. sikre letbanen sin egen identitet blandt de eksisterende offentlige transportformer i hovedstaden, når togene ruler ud i 2025.

Hovedstadens nye letbane bliver grøn i mere end én forstand. For at sikre genkendelighed, synlighed samt en høj grad af trafiksikkerhed på vejene har bestyrelsen i Hovedstadens Letbane nemlig besluttet at gøre de kommende letbanetog grønne.

- Letbanen skal opleves i sammenhæng med de øvrige offentlige transportformer i hovedstadsområdet, som alle har hver sin karakteristiske farve; det røde S-tog, den hvide metro og de gule busser. Farverne hjælper kunderne med at genkende transportformerne og skelne mellem disse. Med den grønne farve bliver letbanen genkendelig og synlig i bybilledet ligesom bus, tog og metro - samtidig med, at vi her har en klimavenlig og bæredygtig transportløsning, forklarer Trine Græse, der er næstformand i Hovedstadens Letbane og borgmester i Gladsaxe Kommune, som står bag projektet sammen med ti andre kommuner og Region Hovedstaden.