Abonnementsartikel

Naboer til grusgrave skal have "tålelige forhold", lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter gang i en undersøgelse.

Hvilke forhold skal man byde naboer til grusgrave? Det emne skal en ny undersøgelse afdække.

Emnet er meget aktuelt, fordi Danske Regioner er i gang med at udpege nye områder, hvor der kan graves sten, grus og andre råstoffer. Det skyldes den store efterspørgsel på netop disse ressourcer i bygge- og anlægsbranchen. Det skriver Jyllands-Posten torsdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danske Regioner har rettet henvendelse til miljøministeren, som nu har givet svar i en mail. I den står der, at der skal være "tålelige forhold for naboer til råstofgrave". Lea Wermelin tilkendegiver desuden, at hun er klar over den bekymring, mange kommende grusgravs-naboer har. Videre i mailen står der: "En ændring af reglerne i råstofloven, som vil forbedre forholdene for naboerne, kræver, at vi kigger nærmere på problematikken med gener fra råstofgrave og værditab og bredt forholder os til mulighederne for at lette naboskabet til råstofgravene".

Hos Danske Regioner er formand for Miljøudvalget, Heione Knudsen (S) glad for, at der nu tages hånd om gener fra driften af grusgrave samt til- og frakørsel. Han håber dog, at der bliver sat fart på undersøgelsen.