Abonnementsartikel

Pon Equipment oplever stigende interesse for mobile gravemaskiner, der er indregistrerede til at køre på offentlig vej med arbejdsvogn.

For nylig leverede den danske Caterpillar-forhandler en samlet løsning bestående af en ny Cat M315F mobil gravemaskine med tilhørende arbejdsvogn til entreprenørfirmaet Arkil, som ser helt klare og effektive fordele i denne maskinløsning.

Tæt på byen Smidstrup møder vi maskinfører Kenneth Niess, som kommer kørende i sit nye vogntog ude fra landevejen og ind på pladsen med byggegrunde. For maskinføreren har det en betydning i hans dagligdag, at han har gravemaskine og vogn med på samme tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg kan køre hurtigt frem og tilbage mellem opgaverne - også ude på offentlig vej. Det gør mit arbejde nemmere og mere effektivt, og jeg sparer tid, siger Kenneth Niess.

rich-media-2
Et komplet sæt - mobilgravemaskine med arbejdsvogn. Pressefoto.

Kenneth Niess er 36 år gammel og har været maskinfører i 15 år. I øjeblikket laver han udgravninger til trykledninger. Både til den type af opgaver og til andre opgaver er det en klar fordel, at han kan trække en arbejdsvogn efter sig. Arbejdsvognen forøger fleksibiliteten og mulighederne. Hvis han arbejder på en vej, hvor han for eksempel skal grave jord og sand væk, kan han i stedet for at læsse materialerne på en lastbil, blot dreje rundt og lægge det i vognen.

- Jeg kan også have materialer med rundt i vognen. Det gør for eksempel kloakarbejde meget nemmere, fordi det sand, jeg skal bruge til at lægge ned ovenpå rørene, kan jeg tage omme fra vognen, siger Kenneth Niess.

rich-media-3
Cat M315F med tilhørende arbejdsvogn indregistreret til at køre på offentlig vej. Pressefoto.

Og så nyder han stilheden i og omkring maskinen.

- Den er meget støjsvag, og det er et stort plus. Både for mig inde i kabinen, men også for dem, der arbejder rundt om maskinen. Det betyder noget for sikkerheden, når vi nemmere kan råbe hinanden op, siger Kenneth Niess.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover sætter han også pris på maskinens gode udsyn og kameraer, som hjælper ham, der hvor der kan opstå blinde vinkler.

rich-media-5
Cat M315 med tilkobling. Pressefoto.