Abonnementsartikel

B.J. Entreprise A/S har valgt Sandvik knuser- og sorteranlæg til sin produktion.

I Danmark har vi grusgrave - i Grønland er det fra stenbrud, at der udvindes materialer til bygge- og anlægsopgaver. Til sit stenbrud i Sisimiut har B.J. Entreprise A/S valgt knuser- og sorteranlæg fra Sandvik. Dels kegleknuseren QH331, der blev leveret i efteråret 2018. Dels sortérværket QA451, som er topmodellen i Sandviks program og taget i brug i foråret 2019.

Sandvik QA451 er det eneste mobile sorterværk i verden med dobbelt sigtekasser og tre dæk med mulighed for at sortere materialer ud i fire definerede størrelser. Med en stenrist over fødekassen klarer maskinen 5 fraktioner i én arbejdsgang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Transportbåndene kan hæves og sænkes hydraulisk, så de altid er i den optimale stilling, og alle transportbånd kan justeres i hastighed, så der arbejdes optimalt, uanset hvilken fraktion transportbåndene skal klare. Sorterværket er designet til at arbejde tæt sammen med Sandviks mobile knusere.

rich-media-2
Fra venstre er det distriktschef fra H.P. Entreprenørmaskiner Preben Bach, B.J. Entreprises Anders Andersen, som står for driften af stenbruddet og direktør Jeppe Mortensen fra B.J. Entreprise. Pressefoto.

Speciel tragt sikrer bedre påfyldning

- Med en speciel påfyldningstragt, som vi har tilkøbt, kører materialerne fra knuseren direkte over i sorterværket på en måde, der giver det bedste flow, fortæller Jeppe Mortensen fra B.J. Entreprise A/S.

- Nu har vi kørt med anlægget et stykke tid. Det har både stenristen, som man kan hælde materialerne ned over ligesom på andre sorterværker - og så lugen, der kan åbnes helt henne i gavlen, og som nævnt giver en bedre påfyldning af anlægget. Stenene ligger mere rigtigt, når de kommer ind, siger Jeppe Mortensen.

rich-media-3
QH331 og QA451 i sving i det grønlandske stenbrud. Pressefoto.

I stenbruddet i Sisimiut arbejder uddannede minører og arbejdsmænd, og maskinparken leverer blandt andet stenmel, skærver og knuseros. Materialerne går dels til B.J. Entreprises egne projekter, dels til kunder inden for vejbyggeri, asfalt- og betonproduktion.