Abonnementsartikel

Klimatilpasning og andre udfordringer giver rygende travlhed i kloakbranchen, som mødes i Fredericia den 23.-24. januar.

De seneste års skybrud, oversvømmelser og stigende grundvand er en kæmpe udfordring for både kommuner og private - og for de danske kloakmestre betyder vandmængderne propfyldte ordrebøger nu og mange år frem.

Det er således en branche i medvind, som mødes i januar til Kloakmessen 2020, arrangeret af MESSE C Fredericia og brancheforeningen Danske Kloakmestre. Fagmessen, der sidste gang blev besøgt af flere end 3000 fagfolk, byder på nyheder, løsninger, teknik, services og inspiration til hele kloakbranchen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt de godt 120 forventningsfulde udstillere er Grundfos, som med koncernchef Mads Nipper i front har påtaget sig at være pionerer og foregangsmænd i forhold til Verdensmålene 6 og 13, som handler om at sikre rent vand og sanitet samt at øge klimaindsatsen. Den mission vil også afspejle sig på messen.

- Hvis vi ser på Grundfos' pumpe- og brøndløsninger, er det vores klare mål at være markedets bedste. Samtidig har vi også en ambition om aktivt at drive markedet for at finde både løsninger og samarbejder, der er så bydende nødvendige i klimatilpasningens navn. For der er mange udfordringer, og vi løser dem kun sammen. Derfor er Kloakmessen et vigtigt forum, for det er der, kunderne og branchen netop kan tale sammen og nytænke, siger Børge Holst Hansen, projekt- og klimatilpasningsansvarlig hos Grundfos.

Filter opsamler affaldet

Også Wavin A/S har den globale vandkvalitet i fokus. På Kloakmessen præsenterer virksomheden blandt andet en helt ny rendestensbrønd, som via en filterløsning opsamler plast, slikpapir og andet affald, så det ikke flyder ud i søer og vandløb. Man kan også opleve Wavins store nye Multiflex brønd og en ny udskiller til rensning af olieholdigt spilde- og regnvand.

- Vi ser frem til Kloakmessen, som er et målrettet, velbesøgt og velarrangeret udstillingsvindue mod vores målgruppe: Entreprenører, kloakmestre, forsyningsselskaber med videre. Vi sælger kun gennem grossister, men det er enormt vigtigt for os at have dialogen med slutkunderne, siger Merete Gram, marketingkonsulent hos Wavin A/S.

DM giver god dynamik

Ligesom Grundfos og Wavin er Blücher blandt sponsorerne til DM i Kloakarbejde, som i 2020-udgaven får endnu bedre plads og publikumsforhold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle tre har stand lige ved konkurrenceområdet, og det giver en god dynamik, fremhæver Blücher, som er eksperter i rotteforebyggende afløbssystemer i rustfrit stål.

- Det gør, at du kommer i kontakt både med lærlingen, der dyster oppe i "sandkassen", og mester, som er rundt og kigge på nye løsninger. Men generelt er Kloakmessen super god og udbytterig for os. De besøgende er relevante og fokuserede, siger Søren Davidsen, marketing- og kommunikationsdirektør i Blücher.