Abonnementsartikel

Anlægsentreprenøren har investeret i yderligere to minigraver-catte.

I foråret 2019 købte Arkil den første Cat 301.8 fra Cats next generation. Den har nu banet vejen for to yderligere minigravemaskiner af samme model.

Begge de to nye gravemaskiner og en ny 906M læssemaskine kører nu på et fjernvarmeprojekt i Nordborg. Men inden da var markedet blevet undersøgt grundigt, og som altid med maskinførerne med på råd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi spurgte en af maskinførerne, som i forvejen kørte i en Cat 301.7, og han var heller ikke i tvivl om, at han gerne ville have Cat igen, siger værkfører Jan Træger, Arkil.

Med Tiltman og skovlpakke

De to gravemaskiner er leveret med Tiltman og JST skovlpakke, mens læssemaskinen er med skovl og pallegafler og med udtag til kost.

- Vi er imponeret over joystick-styringen og de mange muligheder for indstilling af hastighed på hydraulikken. Der er stor rummelighed i kabinen. De daglige funktioner er let tilgængelige og nemme at betjene, siger Jan Træger.

rich-media-2
Maskinfører Rolf Poulsen.

Gravemaskinerne har som standard en vippebar kabine, og det har allerede vist sit værd.

- Det er simpelthen et kæmpe plus i forhold til den daglige service. Vi skulle fx have bygget noget gps sporing på maskinen. Du fjerner bare to skærme og to bolte, vipper kabinen op, og så har du adgang til det hele, siger Jan Træger.