Abonnementsartikel

Holstebro Kommune skal kloakseparere i landsbyen Hvam, og borgerne blev tilbudt 20.000 kroner for at håndtere overfladevandet på egen grund. Kun godt 10 procent har sagt ja til tilbuddet.

I landsbyen Hvam Mejeriby små 10 kilometer nordvest for Holstebro skal kloakken renoveres, og i den forbindelse skal der laves kloakseparering. Den slags medfører ofte en del utilfredshed, for regningen for arbejdet på de enkelte private matrikler tilfalder ofte ejerne selv.

Men i Hvam Mejeriby var tilgangen en anden. Her tilbød kommunen og det lokale forsyningsselskab Vestforsyning i stedet 105 husstande penge for selv at håndtere overfladevandet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men regnen vil kun ganske få til at stå med selv. Det skriver Dagbladet Holstebro.

13 husstande har valgt sige ja til tilbuddet. Det er ikke imponerende mange, lyder det fra udvalgsformand fra Holstebro Kommune.

- Jeg tror, at forklaringen er, at det er et område med meget leret jord, hvor nogle er bekymret for, at de skaber problemer for sig selv, hvis det viser sig, at de ikke kan nedsive regnvandet, siger formand for natur-, miljø- og klimaudvalget Karsten Filsø (SF) til Dagbladet.

Han tilføjer til mediet:

- Det er et engangstilbud, og borgerne er måske bekymret for, hvordan det vil være at stå med ansvaret for regnvand i al evighed, siger Karsten Filsø.