Abonnementsartikel

Industri- og skadeservicekoncernen Recover Nordic Group er blevet opkøbt af den svenske kapitalfond EQT. Dermed for 2100 ansatte i Danmark, Sverige, Norge og Finland nye ejere.

Recover Nordic Group er blandt de førende virksomheder inden for skadeservices i Norden. I en netop offentliggjort pressemeddelelse fortæller den engelske kapitalfond Agilitas, at de har solgt Recover Nordic Group til svenske EQT. Skadeservicevirksomheden har 2100 medarbejdere, heraf omkring 350 danske. Omsætningen i 2019 forventes at ligge omkring tre milliarder norske kroner - svarende til cirka 2,2 milliarder danske kroner.

I 2013 købte Agilitas Recover Nordic fra ISS Group. Siden har virksomheden haft en gennemsnitlig vækst på ni procent om året. I perioden 2013-2019 har Recover Nordic desuden opkøbt 17 mindre virksomheder. Heriblandt JK Kloakservice, som Maskinteknik skrev om sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prisen er hemmelig, men ifølge Finans' oplysninger, ligger salgsprisen formentlig i omegnen af to milliarder danske kroner.

EQT ejer i forvejen en række kendte virksomheder, blandt andet HusCompagniet, som Maskintekniks søstermedie Dagens Byggeri i oktober kunne fortælle er til salg.

Ifølge EQT er handlen betinget af godkendelse af konkurrencemyndigheder.