Abonnementsartikel

Den amerikanske producent udvider først i 2020 serien af minigravere med en maskine omkring syv ton.

Caterpillar har netop lanceret endnu en gravemaskine i deres Next Generation-serie. Denne gang er minigraveren 306 CR, som alt efter udgave vejer mellem 6,5 og små 7,2 ton.

rich-media-1
Maskinen vejer mellem 6,5 og 7,2 ton alt efter specifikationer. Pressefoto.

Maskinen er forsynet med en forholdsvis lille bagdel, som navnet CR - Compact Radius, antyder. Minigraverens svingradius med kontravægt er holdt nede på 1475 millimeter. Det skal gøre maskinen manøvredygtig på arbejdssteder, hvor pladsen er knap.

Artiklen fortsætter efter annoncen

306 CR har pedaler, men kan også styres udelukkende med joystick. Motoren er en Cat C2,4 turbodiesel på 56 hestekræfter, som lever op til emissionskravene under Stage V.

rich-media-3
Med kompakt bagende er svingradiussen bagtil på 1,47 meter. Pressefoto.

Gravedybden er som standard 3710 millimeter, men med tilvalg kan den forøges til 4110 millimeter. Det hydrauliske olieflow er elektronisk styret og bliver justeret efter belastning op til 151 liter i minuttet. Et særskilt, hydraulisk kredsløb giver et olieflow til redskaber på 90 liter i minutter.

For maskinføreren lover Cat et støjniveau i drift på 72 dB, aircon og en ny skærm, hvor man kan overvåge maskinens driftsdetaljer og derudover også indstille maskinens egenskaber til fører og opgave.

rich-media-5
Gravedybden er som standard 3710 mm, men kan forsøges til 4110 mm. Pressefoto.