Abonnementsartikel

På marken i Vinge lige syd for S-togsbanen er anlægsarbejdet i fuld gang. Aarsleff Rail er ved at anlægge Vinge Station, der skal stå klar i sommeren 2020, og også M.J. Eriksson er i gang. De etablerer Vinge Boulevard, der skal skabe adgang til Vinge Station og det kommende statslige Fællesmagasin.

Arbejdet med boulevarden forløber planmæssigt efter tidsplanen forsikrer projektchef Mads Ole Kruuse fra M.J. Eriksson, selvom det usædvanligt våde efterår har drillet de store maskiner, der til tider har haft svært ved at stå fast på det mudrede underlag.

I alt arbejder 10-12 mand på Vinge Boulevard. Lige nu er det afvanding af vejen og de omkringliggende områder, der bliver etableret. Området afvandes til det nye regnvandsbassin, som Vejdirektoratet har etableret lige øst for Frederikssundsvej ved det nye S-anlæg, der er en del af Fjordforbindelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De store mængder grus, der skal bruges til at anlægge Vinge Boulevard er faktisk genbrug. For få måneder siden dannede gruset nemlig bunden på den store byggeplads, Vejdirektoratet havde for enden af Marbækvej i forbindelse med etableringen af Kronprinsesse Marys Bro, og hvor den store indvielsesfest blev holdt. Byggepladsen lukkede efter åbningen af broen, og gruset er nu flyttet op i et bjerg på marken ved Vinge, hvor det bruges som vejfyld.

Der er endnu en del arbejde tilbage, inden Vinge Boulevard er færdig. Mads Ole Kruuse venter, at der bliver lagt asfalt på vejen i løbet af foråret afhængigt af vinterens forløb. Både vejen og Vinge Station skal være klar til brug i løbet af sommeren 2020.