Det giver god mening at uddanne medarbejdere som rørlæggere, selvom de ikke skal ud og grave rør ned. Det fortæller Torben Christiansen, der er sektionschef i Entreprenørsektion i AO.

- Mange af vores entreprenørkunder efterspørger sparring inden for VA. De vil gerne vide, hvordan man kommer videre og har brug for nogle, der taler samme sprog. Det gælder både, når kunderne kommer i butikken, og når de ringer ude fra byggepladsen. Derfor har vi satset på at gøre vores medarbejdere fagligt dygtige inden for VA - fremfor kun at gøre dem til dygtige butiksfolk, siger Torben Christiansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Styrker sparringen

I alt 19 nyuddannede medarbejdere hos AO, kan nu kalde sig rørlæggere. De har af deres arbejdsgiver fået fri til at tage rørlæggeruddannelsen på AMU, som løber over 40 dage på en periode på to år. Forløbet består af både en teoretisk og en praktisk del i alt omkring rørlægning, afløbssystemer, kloakering og så videre. Medarbejderne er derfor klædt godt på til at yde vejledning og sparring ude i butikkerne.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at der mange som gerne vil ind på det her marked. Derfor er det vigtigt for os, at vi kan mere end bare sælge nogle meter rør. Vi kan tale med om løsningerne på en troværdig måde, siger Torben Christiansen.

rich-media-2
- Den helt store fordel er, at jeg haft produkterne i hænderne på en anden måde og prøvet at arbejde med dem, siger Frank Lagoni, der har taget sin uddannelse på AMU. Foto: AO.

Fordel i hverdagen

En af de AO-medarbejdere, der nu kan kalde sig rørlægger, er Frank Lagoni fra AO i Kolding. Selvom han har arbejdet med området i flere år, giver det et nyt perspektiv at have lært faget fra grunden.

- Den helt store fordel er, at jeg haft produkterne i hænderne på en anden måde og prøvet at arbejde med dem. Du får en viden og indsigt i, hvordan man gør det, siger Frank Lagoni, der fortæller, at VA er et område, hvor det langt fra altid er "plug-and-play". Der er ofte brug for sparring.

- Der er jo mange ting nede i jorden, som man ikke er forberedt på. Og løsningerne kan være meget forskellige fra gang til gang. Det er altså ikke bare at sælge fire meter rør og så tro, at det kører af sig selv. Vi er klædt på til at tale løsningerne igennem, siger Frank Lagoni.