Abonnementsartikel

Omsætningen rundende 13 milliarder kroner og resultatet af den primære drift landende på den sjove side af en halv milliard kroner.

Endnu engang slår landets største entreprenørkoncern sine egne rekorder. Det netop offentliggjorte årsregnskab for det forskudte regnskabsår 2018/19 viser, at koncernomsætningen steg med 11,1 procent til 13,453 milliarder kroner fra 12,108 sidste år - der ellers var rekord.

Indtjeningen fulgte trop, selvom man måtte afskrive 70 millioner kroner på grund af en tabt voldgiftsag. Koncernen opnåede et samlet resultat af primær drift (EBIT) på 503 millioner kroner mod 475 millioner året før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anlæg & Byggeri bidrager med et EBIT på 303 millioner - et fald fra sidste års 315 millioner. Rørteknik bidrager med et EBIT på 94 millioner kroner, som er en stigning fra sidste års 85 millioner. Fundering bidrager med et EBIT på 106 millioner, som er en pæn stigning fra sidste års 75 millioner kroner.

Forventninger til indeværende år

For det kommende regnskabsår forventes et EBIT i størrelsesordenen 560 millioner kroner og et omsætningsniveau cirka 1 procent højere end i 2018/19.

Per Aarsleff A/S har en høj ordrebeholdning, som dog skal udføres over en længere periode. I sammenligning med de seneste år består ordrebeholdningen af flere meget store projekter hver med en lang udførelsesperiode.

I det kommende regnskabsår vil der være høj aktivitet på de store byggeriopgaver, fx opførelsen af Danske Banks nye hovedsæde på Postgrunden ved Bernstorffsgade i København, Lighthouse på Aarhus Ø, Carlsberg Byens højeste boligtårn og opførelsen af det nye Statens Naturhistoriske Museum i Botanisk Have i København.

Der forventes flere større sporrenoveringsudbud i det kommende regnskabsår, som giver Aarsleff Rail A/S gode muligheder for at fastholde omsætningen på det nuværende høje niveau. Der er fokus på at udnytte mulighederne i Norge og Sverige i et kontrolleret vækstscenarie begyndende med mindre og mellemstore projekter.