Abonnementsartikel

Der er brugt millioner af kroner på kloakseparering i Horsens Kommune, men mange boligejere har ikke fulgt anvisningerne og adskilt regn- og spildevand på deres egen grund.

Det hjælper ikke meget at etablere to kloakledninger til henholdsvis regnvand og spildevand, hvis begge dele alligevel kun ledes til spildevandsledningen. Noget tyder på, at det har været tilfældet i Horsens Kommune. Det skriver Horsens Folkeblad.

Det lokale vandselskab Samn Forsyning og Horsens Kommune erkender over for mediet, at man ikke har fulgt op på de enkelte boligers kloakeringsstatus, efter kloaksepareringen er færdiggjort ud for de enkelte matrikler. Flere tusinde husstande kan dermed forsat lede regn- og spildevand ud i samme ledning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er især ældre huse, man har forsømt at give påbud om kloakseparering, selvom det skulle have været gjort, lyder det fra Horsens Kommune. Men der er også mange sager, hvor et påbud har været givet til boligejerne, uden der formentlig er sket noget. Horsens Kommune har i den forbindelse 510 sager med ejendomme, som før 2010 fik et påbud om kloakseparering, men hvor man formoder, at det ikke er sket. Samtidig anslår man, at man ikke kender kloakeringsstatussen på 3200 boliger.

Over de næste tre år har kommunen afsat én million kroner om året til at få styr på de mange tusinde kloaksager.