Abonnementsartikel

Pon Equipment er nu officielt afløst af Zeppelin-koncernen som Caterpillar-importør i Sverige, Danmark, Grønland og Færøerne.

Ved årsskiftet overgik Caterpillar-agenturet i Danmark til tyske Zeppelin. Inden for rammerne af de kontraktmæssige aftaler overgår de aktiver, der er nødvendige for forretningsaktiviteten fra den hollandske koncern Pon til Zeppelin. Ligeledes er de eksisterende ansættelsesforhold for de cirka 800 medarbejdere hos Pon overtaget af Zeppelin. Foruden Danmark, har Zeppelin overtaget Cattene i Sverige, Grønland og på Færøerne.

- Vi glæder os til at fortsætte Zeppelin-koncernens succeshistorie sammen med vores nye nordeuropæiske kolleger og vores mangeårige partner Caterpillar. Nu vil vi også kunne tilbyde vores kunder i Nordeuropa skræddersyede løsninger. siger Peter Gerstmann, administrerende direktør for Zeppelin GmbH

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over salgs- og servicepartnerskabet med Caterpillar integrerer Zeppelin også Sitech-selskaberne i Sverige og Danmark. Disse er specialiserede med hensyn til salg og service af produkter fra den amerikanske teknologikoncern Trimble, som er blandt verdens førende producenter af maskinstyrings-, GPS- og flådestyringssystemer.

Som et yderligere element i handlen overgår Baltic Marine Contractors med hjemsted i Tallinn, Estland fra Pon til Zeppelin. I dette selskab har man samlet salgs- og serviceaktiviteterne for mærket MaK, som tilbyder skibsmotorer og store gasmotorer til energifremstilling. Fremover overtager Zeppelin ikke kun salg og service af disse motorer i Danmark, Sverige og Grønland, men også i de baltiske lande Estland, Letland, Litauen, samt i Finland, Island og på Færøerne.

Zeppelin har arbejdet med salg og service af Caterpillars entreprenør- og minedriftsmaskiner samt Cat- og MaK-motorer siden 1954. I løbet af årene har koncernen løbende udbygget sit salgs- og serviceområde samt sin produkt- og tjenesteydelsesportefølje.

I dag er Zeppelin ikke kun aktiv inden for dette område i Tyskland, Østrig, Tjekkiet og Slovakiet, men også i store dele af Rusland, i Ukraine, Turkmenistan, Usbekistan, Tadsjikistan, Armenien og Hviderusland.