Mikkel Egebjerg Hansen vandt årets DBL, som blev afholdt under DM i Skills. Konkurrencen var tæt, og Mikkel havde ikke regnet med at vinde.

Flere dages spænding og nervøsitet blev lørdag eftermiddag udløst for deltagerne på årets DM i Skills.

Også for Mikkel Egebjerg Hansen, der endte med at vinde prisen for Den Bedste Lærling i kategorien entreprenørmaskinmekaniker.

- Jeg havde ikke regnet med det. Den anden Mikkel var også rigtig stærk i det, så jeg havde slet ikke regnet med at vinde, lød det fra Mikkel Egebjerg Hansen efter prisoverrækkelsen.

Har fundet fejlene

Siden torsdag har tre entreprenørmaskinmekaniker-lærlinge kæmpet med at finde fejl på en JBC rendegraver og en Case gummihjulslæsser. Fejlene var vilkårligt beskrevet i, hvad der skulle ligne en kundebeskrivelse. Det var derfor ikke ligegyldigt, i hvilken rækkefølge man greb fejlfindingen an, forklarede en af dommerne til Maskinteknik, da konkurrencen gik igang torsdag.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Selvom der er meget computerteknologi i maskinerne, så kan en fejlsøgning med computeren ikke løse alt for dem. De skal danne sig et overblik over fejlene, og finde ud af hvilken rækkefølge de vil løse dem i. Det er ikke helt ligegyldigt, hvad man starter med, forklarede dommer Martin Jensen.

Mikkel Egebjerg Hansen har selv ingen idé om, hvad der særligt har bragt ham til vinderpladsen.

- Helt ærligt, det ved jeg ikke. Jeg har bare fundet fejlene, lød det beskedent fra ham efter prisoverrækkelsen.

På skole igen

Han trykkede hånd med statsministeren, da han modtog diplomet og statuetten, og trods beskedenhed, så er han meget begejstret for sin førsteplads og alt det, der følger med.

- Jeg har det mega fedt. Det har været en stor oplevelse at være med. - Også at møde Mette Frederiksen, lød hans reaktion.

Men der bliver ikke meget fejring for Mikkel Egebjerg Hansen på trods af den fine sejr. Han skal nemlig bruge sine kompetencer allerede i morgen.

- Jeg skal bare slappe af, for jeg skal på skole igen i morgen, sagde han. Mikkel Egebjerg Hansen er til daglig lærling hos Stemas i Køge.

DBL - Den Bedste Lærling afholdes hvert tredje år på Sjælland, og i år passede det med, at det kunne afholdes sammen med DM i Skills, hvor man også på den måde får skabt opmærksomhed om uddannelsen.