Kloakmessen er netop skudt i gang, og med over 140 udstillere kan de omkring 3000 gæster se på nye løsninger og nyt grej de næste to dage i Fredericia.

FREDERICIA: Det hele foregår over jorden i Messe C's haller, men hovedfokus er rettet på det, der er under jorden. Kloakmessen bliver for fjerde gang holdt, og med en håndfuld flere udstillere end seneste udgave i 2018, er der lagt op til to effektive messedage med et højt fagligt niveau. Dagene byder på demonstration af løsninger, nyheder, teknik, services og ikke mindst DM i kloak.

Danmarksmesterskabet afvikles i to kategorier: Uddannede - Kloakmestre, Rørlæggere og Anlægsstruktører samt Under uddannelse - Anlægsstruktørlærlinge samt deltagere, der er i skoleforløb indenfor eller påtænker rørlægger- eller kloakmesteruddannelsen.

Tid til læring

Med et rekordvådt 2019, et boom i rotteplagen, klimasikring i fokus og et nedslidt kloaknet har landets kloakmestre forrygende travlt. Alligevel - eller måske netop derfor - forventes omkring 3000 fagfolk fra branchen at sætte kursen mod Fredericia til Kloakmessen 2020.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der er en stor bevidsthed i branchen om, at hvis vi skal følge med, så er vi nødt til at være skarpe og holde os opdaterede, konstaterer Thomas Rasmussen, formand for Danske Kloakmestre, som arrangerer messen i samarbejde med Messe C.

- På Kloakmessen kan vi finde de nyeste produkter, opleve nye løsninger og tilegne os ny viden. Desuden bliver der netværket og talt på kryds og tværs, og samarbejde er meget gavnligt med den opgavemængde, vi har. Vi har så meget at lave, at den ene dag hurtigt tager den anden - derfor kan det være en klog "investering" at rive en dag ud af kalenderen og hente ny inspiration i Fredericia, fastslår formanden.

Han tilføjer, at digitale værktøjer som blandt andet elektronisk kvalitetssikring og tidsstyringssystemer er på indtog i branchen, og også her kan kloakmestrene blive meget klogere på messen.