Abonnementsartikel

Omkring 250 redskaber bryster finske Avant sig med at have i deres program til minilæssere. På Kloakmessen i Fredericia har den danske forhandler præsenteret endnu et skud på stammen.

FREDERICIA: Småreparationer af asfaltveje er dagligdag rundt om i landets kommuner. Nu har Avant Danmark introduceret et nyt redskab i deres omfattende program, som skal gøre udstyrspakken lidt lettere, når der skal lappes huller og lignende i vejene.

- Den vejer 245 kg., så den er sådan set tung nok, fortæller indehaver Jørgen Jensen fra Avant Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinen er en asfaltfræser med navnet MP300, som kan spændes foran en minilæsser.

- Vi har oplevet en efterspørgsel fra kommuner, som har manglet et redskab til de mange småreparationer af veje, siger Jørgen Jensen til Maskinteknik fra Avant-standen på Kloakmessen i Fredericia, hvor asfaltfræseren bliver vist frem for første gang.

De rette tænder

Asfaltfræseren passer til en stor del af minilæsser-programmet fra Avant. Med en længde og bredde på under 800 millimeter, fylder redskabet ikke meget, når vejfolkene skal ud og reparere skader i asfalten.

Arbejdsbredden er 300 millimeter. Fræserhovedet kan æde sig ned i en dybde på 120 millimeter ad gangen. Det kan også gøres i beton, hvis man har valgt de rette tænder dertil.

rich-media-3
Indehaver Jørgen Jensen fra Avant Danmark fortæller, at asfaltfræseren især henvender sig til kommunerne. Foto: Kim Krasuld.

Skal støvet holdes nede, er der mulighed for at tilkoble et vanddoseringssystem. Har man at gøre med en hård asfalttype, kan der monteres op til tre ekstra vægtklodser på 29 kg. stykket.