Caterpillars dozer med dieselelektrisk transmission anlægger ny omfartsvej på Djursland.

Det er en Cat D6 XE dozer med 241 hk, dieselelektrisk transmission og en egenvægt på knap 24,6 ton. Dozeren blev præsenteret sidste år på Bauma, hvor Maskinteknik var forbi og kigge på dozeren.

Dan Jords maskine er leveret med 3-tand ripper og fabriksmonteret Trimble 3D maskinstyring. D6XE har fået helt ny kabine med betjeningsvenlig 10-tommer skærm samt integreret 3D skærm. Støjniveauet er på73 dB, udsynet er blevet forbedret, og så har maskinen fået bakkamera. Alt i alt en masse nye funktioner, som skal forbedre maskinførerens arbejdsmiljø i kabinen.

rich-media-1
Maskinfører Henrik Søjberg oplever maskinen som støjsvag.

Ifølge Danjord, var Cat-dozeren det naturlige valg.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Den er jo særdeles effektiv og har et lavt brændstofforbrug. Begge dele harmoner med vores ønske om at signalere, at vi er miljøbevidste og produktive på samme tid, siger projektleder Ole Leegård som bakkes op af formand Thorkild Kristensen.

Direktør Stef Heykop supplerer:

- Vi har ventet på E-modellen, idet dieselmotoren driver den elektriske del, som driver bulldozeren fremad. Dermed har den fuld moment. Altså styrke fra første øjeblik den sættes i gang, uden at den skal op i omdrejninger. Det betyder en væsentlig optimering af brændstofforbruget til gavn for miljø og firmaets økonomi.

rich-media-2
Dan Jord etablerer nyanlæg af 3,5 km landevej.

Maskinen har allerede vist gode resultater, og selv om den er et nummer mindre end den maskine, som den har erstattet, producerer den stort set det samme med væsentligt mindre brændstofforbrug.

Inden Dan Jord kan aflevere et færdigt projekt, har maskinerne flyttet 100.000 kubikmeter råjord og udlagt cirka 50.000 kubikmeter bundsand.