Abonnementsartikel

Der er brug for masser af folk i bygge- og anlægsbranchen. Derfor har AMU Syd i samarbejde med blandt andet erhvervsskolen Learnmark skræddersyet et rekruttering- og opkvalificeringsforløb med henblik på at få dem i gang i byggebranchen.

Hver fjerde byggevirksomhed er på udkik efter nye medarbejdere. Derfor sætter arbejdsmarkedsparter og AMU Syd i samarbejde med erhvervsskolen Learnmark, Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering og syv lokale jobcentre i Trekantområdet et projekt i søen fra februar. Her vil ledige fra Kolding, Fredericia, Middelfart, Haderslev, Vejen, Billund og Vejle gennemgå et kortere rekruttering- og opkvalificeringsforløb, så de er klar til at blive en del af et sjak på en byggeplads, som arbejdsmænd med relevante faglige kompetencer eller lærlinge i virksomhederne.

- Der er ingen tvivl om, at mange virksomheder inden for bygge og anlæg har udfordringer i forhold til at rekruttere den uddannede arbejdskraft, de efterspørger, men vi har faktisk stadig mange ledige i vores område, som med den rigtige tilgang kan hjælpes over i bygge- og anlægsbranchen, siger Marita Geinitz, formand for det lokale arbejdsmarkedsråd i Sydjylland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formålet med opkvalificeringsforløbet er at gøre den ledige interesseret i beskæftigelse inden for branchen enten som arbejdsmand eller elev til byggeriets uddannelser.

- Der er masser af gode job og uddannelsesmuligheder i bygge- og anlægsbranchen, som vi gerne vil sætte de ledige i stand til at løfte. Derfor har arbejdsmarkedsparter skræddersyet et forløb, som består af en uges afklaring/screening og information om branchen og herefter en kursusrække med relevante kurser, som strækker sig over godt og vel en måned, fortæller Ole Møller, salgs- og marketingchef hos AMU Syd.

Fra praktik til job

Opkvalificerings forløbet foregår på AMU Syd i Kolding. Her vil både undervisere fra AMU Syd og Learnmark i Horsens undervise de ledige.

Startskuddet lyder 6. februar, hvor der er informationsmøde på AMU Syd for de ledige fra hele Trekantområdet. Forløbet varer 35 dage, og de ledige skal blandt andet deltage i certificerede kurser som "Vejen som arbejdsplads", og så får de efterfølgende en række grundlæggende faglige kurser og generel viden om, hvordan man gebærder sig på en arbejdsplads i branchen.

- Vi har i høj grad brug for, at virksomhederne inden for bygge- og anlægsbranchen melder sig under fanerne som praktiksteder, så vi får et godt match mellem de nye kursister og virksomhederne. Efter praktikken er målet faste job eller uddannelse i bygge- og anlægsbranchen, siger Ole Møller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det første hold af ledige er klar til job eller uddannelse på byggepladsen i løbet af foråret. Forventningen er, at 20-25 ledige allerede kommer i beskæftigelse eller ordinær uddannelse i foråret.